Příběh Heleny: Ex manželka domlouvá dětem, aby za ním nejezdily

Co byste dělali vy na jejím místě?
Zdroj: flickr.com
Co byste dělali vy na jejím místě?

Můj partner má z prvního vztahu dvě děti, já mám jenom jedno. Maminka jeho dětí nám však dělá problémy. Prosím poraďte mi, nevím si s tím rady.

reklama

Jmenuji se Helena, je mi 31 let a partner je o pět let starší. Oba už máme minulost vyřešenou a máme se rádi. Přestože já mám z předchozího vztahu jedno dítě a on má děti už dvě, tak je nám i dětem spolu dobře. Děti se mají rády a spřátelily se.

Máte nějaký problém, se kterým se chcete (i anonymně) svěřit? Napište nám na e-mail: turcekova@ctidoma.cz

 

Pokud jde o výchovu, hned na začátku mi partner řekl, že si budeme každý vychovávat svoje dětí po svém. K mému synovi se chová moc hezky a jako kamarád, ale nechce vstupovat mezi mě a syna, do výchovy se plést také nebude.

A tak mu tedy do výchovy jeho dětí nemluvím ani já. Zkrátka ony mají autoritu v něm, je to jejich otec a on určuje, co dělat mohou a co ne. Já jim nic nedovoluji ani nezakazuji, i když bych to často řešila jinak.

 

Jsme tedy ve vzájemné harmonii, ale co nám dělá starosti, je chování maminky jeho dětí. Když u něj nejsou, tak jim domlouvá, aby za ním děti nejezdily. Když už je má partner u sebe, tak jim zase vypisuje a láká je domů pod nejrůznějšími záminkami. Děti s ním pak odmítají zůstávat a jemu to je samozřejmě líto.

 

Vzhledem k tomu, jak to máme nastavené, nevím, jak to řešit. Jestli do toho vůbec mám vstupovat a jeho dětem říct, že tátu mrzí, když takhle často odjíždí. Nevím, jestli se to hodí. Anebo jestli nechat tenhle problém mezi jejich rodiči.

 

reklama
#příběh #poradna #děti #dítě #rodiče #vztahy #partneři #partner #partnerské problémy

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.