RECEPT: Palačinky ze sojového mléka. Sladká snídaně může být zdravá

Sojové mléko má vysoký obsah proteinů
Zdroj: en.wikipedia.org
Sojové mléko má vysoký obsah proteinů

Palačinky ze sójového mléka připravíte během pár minut a navíc bez vajec. Pochutnejte si na zdravých palačinkách bez výčitek svědomí.

reklama

Palačinky ze sójového mléka jsou zdravější variantou klasických palačinek, navíc díky vysokému obsahu proteinů dodávají našemu tělu energii. Skončete s mýtem, který říká, že palačinky musí obsahovat vejce.

Sójové boby obsahují přibližně 33 % bílkovin, s výjimkou geneticky modifikované sóji, která může obsahovat až 45 % bílkovin. Sójové boby obsahují 15 až 25 % oleje, obsah sacharidů v sójových bobech je přibližně 30 %. Větší část sacharidů zaujímá škrob. Z vitamínů jsou v sóji ve významném množství vitamíny skupiny B a E, z minerálních látek pak vápník, hořčík a železo.

Na palačinky budete potřebovat

0,5 litru sójového mléka

300 gramů hladké mouky

špetku soli

hnědý cukr

Mouku přidávejte opatrně

Ručním šlehačem mixujte mléko a po kouskách přisypávejte mouku, zabráníte tím tvorbě hrudek. Přidejte sůl a cukr podle chuti, těsto nesmí být příliš řídké.

Palačinky usmažte na rozpálené pánvi s trochou oleje. Potřete je nejlépe domácí marmeládou, třeba podle receptu marmeládové mistryně světa.

reklama
#dům #zahrada #dům a zahrada #palačinky #palačinky ze sojového mléka #soja #sojové mléko #zdravá snídaně #sladká snídaně #hnědý cukr

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.