Sezona borůvek je tady! Upečte si výborný koláč. RECEPT
Máte rádi borůvky? Nemůžete odolat sladkému pokušení? Spojte všechno dohromady a upečte si domácí borůvkový koláč. Nepropásněte letošní borůvkové hody!
Po třešních se přihlásily o slovo borůvky. Modro je, kam se podíváte. Vytěžte z borůvkové sezony to nejlepší a užijte si borůvky na sto způsobů. Co takhle koláč z čerstvých borůvek?
Na výborný koláč si připravte
200 ml zakysané smetany
200 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
1 vejce (střední)
100 ml oleje
1 kávovou lžičku prášku do pečiva
1 talíř sladkých borůvek
Koláč bude hotový do jedné hodiny
Nejprve ve velké míse smíchejte mouku, cukr a prášek do pečiva. Až budete mít všechno pečlivě promícháno, přilijte smetanu a olej, nakonec dodejte vejce. Z těchto surovin vypracujte tekuté těsto.
Kulatou formu na koláč pečlivě vymažte rozpuštěným máslem a vysypte moukou. Poté do něho nalijte těsto, na které rovnoměrně rozprostřete borůvky. Nakonec posypte drobenkou.
Troubu předehřejte na 180 °C a pečte přibližně 45 minut. Po vychladnutí můžete koláč posypat cukrem podle chuti.