Úklid rychle a levně: Jak dokonale vyčistit staré pekáče?
K tomu, aby vaše staré mělké a hluboké pekáče vypadaly opět jako nové, nepotřebujete žádné drahé čističe ani speciální houbičky. Stačí vám k tomu jen dvě levné ingredience, které už nejspíš máte doma v kuchyni.
Některé skvrny na pekáčích nebo zapékacích miskách může být velmi těžké odstranit, zvlášť v případě, kdy se připečou na jejich povrch, časem se tak může stát, že jsou vaše pekáče a misky zašlé a od toho, aby zářily čistotou, mají hodně daleko.
Dokonce i v tomto případě ale není nic ztraceno a vše se dá během chvilky napravit.
Jedlá soda
Tento bílý prášek je jedním z nejlepších přírodních čisticích přípravků vůbec.
Jedlou sodu můžete použít na vyčištění matrace, k absorbování nepříjemných pachů v lednici, ale i v interiéru a v neposlední řadě i na dokonalé vyčištění odolných skvrn na nádobí.
Jak to udělat, prozradil pro web Express specialista na úklid Nick Drewe. Není to totiž jen tak, v tomto případě je lepší čisticí sílu jedlé sody zkombinovat s dalším přírodním čisticím přípravkem, který už nejspíše máte doma, jde o vinný ocet.
Jak na odolné skvrny
- Nejdříve si na rovný povrch připravte pekáč, který chcete vyčistit, a nasypte na něj jedlou sodu podle potřeby, prášek nechte několik minut působit.
- Poté na pekáč s jedlou sodou nalijte nezředěný ocet a nechte směs opět několik minut působit, záleží na tom, jak odolné je znečištění, kterého se chcete zbavit.
- Následně stačí pekáče jen opláchnout a umýt přípravkem na nádobí - bude zářit jako nový.
Je ideální celý proces pravidelně opakovat podle potřeby, aby se opět nestalo, že budou vaše zapékací misky a pekáče zašlé.
Při pravidelném čištění tohoto druhu nádobí octem a jedlou sodou můžete docílit dojmu, že každých několik měsíců kupujete nové, a to se vyplatí.
Zdroj: Express
KAM DÁL: Dokonalé italské těstoviny: Stačí vám jen tři ingredience.