Upečte si rychlý a lahodný jahodový koláč s Lucií Benešovou
Herečka Lucie Benešová na svém profilu na sociální síti sdílela jednoduchý recept na koláč z čerstvých jahod a potěšila tak desítky sledujících. Potřebujete jen několik běžných ingrediencí, které už nejspíš máte doma, 15 minut času na přípravu a chutný moučník je na světě.
Dokonce i Lucie Benešová, stejně jako většina z nás, patří k milovníkům jahod. Na sociální síti instagram se pochlubila se svým lahodně vyhlížejícím výtvorem z bedýnky čerstvého ovoce a sledující nadchla.
„Jahody dnes čerstvé mám, co že s nima udělám? Našla jsem jednoduchý recept pro každého a musím říct, že koláč má obří úspěch! Ovoce lze použít dle libosti, vyzkoušejte! Návod je viz foto 3,“ napsala pod fotku, na které drží nejméně kilo jahod.
Prostor pro komentáře okamžitě zaplavila nadšená hlášení, řada fanoušků herečky se totiž podělila s tím, že koláč určitě zkusí vytvořit a dokonce i čím ho doplní.
„Super! Ten určitě vyzkouším a dám si k tomu kávu, to bude paráda,“ napsala jedna z fanynek.
„Mňam!“ okomentovala výsledný produkt stroze, ale výstižně sledující.
Recept na jahodový koláč
Nejde o žádný složitý dezert a výsledek určitě stojí za to. Navíc vám jeho příprava zabere jen něco kolem 45 minut čistého času i s pečením.
Potřebujete:
- 150 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 300 g bílého jogurtu
- 200 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml oleje
- 250 g čerstvých jahod
- máslo na vymazání a mouku na vysypání formy
- moučkový cukr na poprášení
Postup:
- Nejdříve vymažte koláčovou formu máslem a vysypte ji moukou. Poté si předehřejte troubu na 180 °C.
- Vyšlehejte cukr s vejcem, dokud na směsi nevznikne pěna, následně postupně přimíchejte jogurt a olej a směs vmíchejte do mouky smíchané s práškem do pečiva.
- Těsto nalijte do formy a vyskládejte na něj omyté a rozpůlené jahody.
- Vložte koláč do trouby a pečte dozlatova po dobu zhruba 30 min. Nakonec můžete moučník poprášit moučkovým cukrem.
Zdroj: instagram/@luciebenesova_official
KAM DÁL: Jednoduchý recept na dokonale křupavé pečené brambory