Vertikální žaluzie přinášejí dokonalé soukromí

Jak správně vybrat žaluzie?
Jak správně vybrat žaluzie?
komerční sdělení

Toužíte ve svém domově po klidu a soukromí? Máte již plné zuby pohledů sousedů, kteří se vám snaží nahlédnout do bytu, aby se dozvěděli nejnovější drby z vašeho rodinného života? Nebo pouze toužíte po soukromí, protože se doma rádi oddáváte svým koníčkům či pracujete z domova a nechcete být rušeni?

reklama

Soukromí vám mohou poskytnout praktické vertikální žaluzie. Jak zjistíte, jejich využití v domácnostech i jiných objektech je pestřejší, než jste si mysleli.

Moderní designový prvek

Vertikální žaluzie byly typické pro kancelářské budovy, kde jejich mdlá barva doplňovala nudný interiér. Naštěstí jsou tyto doby již nenávratně pryč a vertikální žaluzie slaví triumfální comeback, neboť se staly součástí běžných domácností. Co k tomu vedlo? Příčin je celá řada.

Jednou z nich je to, že vertikálky jsou netradičním designovým prvkem, který ráz celé místnosti zcela promění. Díky tomu, že se dá navolit barva žaluzií tak, aby dokonale podtrhla interiér, jejich přítomnost v dané místnosti bude působit přirozeně. Pryč s nudou a jednotvárností. Vsaďte na pestré barvy.

Sledujte televizi a pracujte na počítači kdykoliv během dne

Díky vertikálním žaluziím se budete doma moci dívat nerušeně na televizi a pracovat na počítači i ve dnech, kdy sluneční paprsky praží do interiéru a znemožňují dobrou viditelnosti displeje. Vertikální žaluzie umístěné u oken jednoduše zatáhnete a nastavíte tak, abyste měli požadovaný přísun denního světla, ale zároveň, aby vám sluneční paprsky nesnižovaly viditelnost.

Dopřejte si tolik soukromí, kolik vám vyhovuje

Velikou výhodou vertikálních typů žaluzií je také soukromí, které poskytují. Pokud je nastavíte tak, že skrz ně neprojde ani paprsek světla, budete mít jistotu, že budete mít maximální soukromí. Pokud si ovšem pocit naprosté izolace chcete pojistit dvojnásobně, můžete si k vnitřním vertikálním žaluziím pořídit také ty venkovní.

Ty se staly nedílnou součástí moderních staveb a můžete je najít na většině nových domů. Venkovní žaluzie nejsou pouze funkční, ale stejně jako žaluzie vertikální propůjčují stavbě netradiční estetický prvek. Jejich instalace je vhodná na jižní okna, která jsou vystavena největšímu žáru. Díky tomu se vám totiž tolik nebudou zahřívat okenní skla.

Soukromí nejenom od zvědavých sousedů

Víte, jaké jiné využití vertikální žaluzie mají, kromě toho, že se umisťují k oknům? Dají se umístit také do místnosti a využívat k tomu, že od sebe oddělí například pracovnu od zbytku obývacího pokoje. Místo stavění příček a koupě paravánů při dělení prostoru sáhněte raději po žaluziích. Dají se totiž využít pouze v případě, kdy je opravdu potřebujete. Jakmile budete mít práci hotovou, jednoduše je opět roztáhnete a daná místnost se vrátí do své původní velikosti a bude opět vzdušná a prostorná.

Vertikální žaluzie pro větší soukromí v obchodech i ordinacích lékařů

Dalším typem využití je použití žaluzií k převlékání. To se dá využít jak v domácnostech, tak v ordinacích lékařů a obchodech s oblečením. Opět platí, že není nutné místnost nijak upravovat, ale pouze do ní nainstalovat vertikální žaluzie, které se v případě potřeby zatáhnou a poskytnou jedinci dostatečné soukromí na převlékání. Jejich výhodou je to, že se dají montovat na míru a oddělí prostor přesně tak, jak si přejete.

Oslavte velký comeback vertikálních žaluzií i vy, a to tím, že si je pořídíte do svého domova. Navolte si nejprve barvu, která se do vašeho interiéru bude nejvíce hodit, a následně si promyslete zbylé detaily. Promyslet totiž musíte nejenom celkovou délku žaluzií, ale také jejich šířku. Se vším vám rádi poradí technici, kteří přijdou před samotnou montáží prostor důkladně přeměřit. Vy si pak již budete pouze užívat vytoužené soukromí.

https://www.ctidoma.cz/clanek/zdravi-a-styl/vertikalni-zaluzie-prinaseji-dokonale-soukromi-69638
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.