Vysavače tradiční české značky ETA? Už dávno nevyrábí jen klasiku, v nabídce nechybí ani robotické vysavače!

Pokud právě vybíráte nový spotřebič pro každodenní úklid a čištění, téměř jistě se do vašeho nejužšího výběru dostane alespoň jeden ETA vysavač
Foto: New Africa / Shutterstock.com
Pokud právě vybíráte nový spotřebič pro každodenní úklid a čištění, téměř jistě se do vašeho nejužšího výběru dostane alespoň jeden ETA vysavač
komerční sdělení

Češi mají silné vlastenecké cítění. Značky jako Škoda, Kofola, Čedok či Česká pojišťovna mají před zahraniční konkurencí velkou výhodu jen proto, že je český národ vnímá jako tradiční a osvědčené. Na seznam nejoblíbenějších brandů bezesporu patří také ETA – výrobce elektrospotřebičů, jehož historie sahá do první poloviny minulého století. Vysavače jsou jejím hlavním výrobním programem již od roku 1952 a současné modely velmi dobře obstojí i v přímém srovnání se světovou konkurencí.

reklama

Pokud právě vybíráte nový spotřebič pro každodenní úklid a čištění, téměř jistě se do vašeho nejužšího výběru dostane alespoň jeden ETA vysavač, a to bez ohledu na kategorii, do které zabrousíte. Český výrobce momentálně nabízí klasiku v podobě vysavačů s hadicí (v provedení se sáčkem i bez něj), praktické tyčové a ruční vysavače i vysoce výkonné víceúčelové vysavače pro suché i mokré vysávání. Pomyslnou vlajkovou loď a jasnou volbu pro milovníky komfortu pak představují vysavače robotické. O tom, jak je aktuální sortiment spotřebičů s notoricky známým logem pestrý, se můžete přesvědčit třeba v největším e-shopu s elektronikou Alza.cz.

Zjednodušte si život robotickým vysavačem ETA

Každodenní úklid nepatří mezi činnosti, do kterých se pouštíme s chutí, a každá příležitost, jak si rutinu alespoň trochu zjednodušit a ušetřit byť jen špetku drahocenného času, je vítaná. S robotickým vysavačem si úklidové martyrium zjednodušíte natolik, že vysávání přestanete vnímat jak nutné zlo. A co se týče časové úspory, sofistikované přístroje udělají téměř všechnu práci za vás.

Spotřebiče značky ETA sice většina lidí spojí s kvalitou a vynikajícím poměrem ceny/užitých vlastností, mnohem méně však s inovativními technologiemi. Robotické vysavače přitom za konkurenčními modely nijak nezaostávají. Naopak nabízí vše, co si může běžný i náročný uživatel od automatického pomocníka přát.

Základ nese název Fido

Má cenu investovat do robotického vysavače s pořizovací cenou pod pěti tisíci korunami? Odpověď zní ano – ETA Fido spadá do kategorie levnějších přístrojů, ale přesto má v rukávu spoustu zajímavých funkcí: disponuje mopem a hodí se pro všechny typy podlah, poradí si s překážkami do 1,5 cm, nabíjí se 5 hodin, v provozu vydrží až 2 hodiny a díky senzorům mu nehrozí náraz ani pád ze schodů. Nabízí celkem tři režimy úklidu (umí vysávat i mopovat) a po dokončení vysávacího cyklu se sám vrací do dokovací stanice. A protože je velmi malý (výška přístroje činí pouze 8,2 cm), hravě uklidí i pod vyšší skříní nebo pod pohovkou.

Zlatý střed je Falco

V kategorii střední třídy reprezentuje ETU model Falco. V čem jde dál než levnější Fido? Pyšní se extra velkou nádobou na nečistoty a díky digitálnímu motoru s dvěma stupni sacího výkonu a funkcí inteligentního a přesného dávkování zvládne na jeden zátah až 100 m² podlahy. Oproti základnímu modelu dostal do vínku více senzorů a trojnásobnou filtraci. Funkce Gyro Navigation brání v opakovaných přejezdech stejných míst a zkracuje dobu úklidu.

Neomylný Raggio

Nejvyšší modelová řada není o moc dražší než Falco a slušelo by se zeptat, zda vůbec dokáže nabídnout více než levnější sourozenci. Zřejmě největší rozdíl spočívá v přítomnosti laserové navigace a možností ovládání prostřednictvím mobilní aplikace – v té lze přístroji např. vytyčit virtuální zeď, nastavit zóny úklidu, měnit uživatelské profily a v neposlední řadě jej ovládat i mimo domov. Robotický vysavač Raggio sice vydrží v provozu o něco kratší dobu (100 minut), ale ta mu stačí na to, aby precizně vysál a vytřel. Mimo jiné automaticky detekuje znečištěná místa, kterým pak věnuje více pozornosti.

https://www.ctidoma.cz/clanek/zdravi-a-styl/vysavace-tradicni-ceske-znacky-eta-uz-davno-nevyrabi-jen-klasiku-v-nabidce-nechybi-ani-roboticke-vysavace-62168
reklama
#klasika #robotický vysavač #vysavače
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.