Zdravé mlsání pro celiaky i štíhlou postavu

Rohlíčky ještě za tepla obalujeme ve směsi cukru s BIO vanilkou
Rohlíčky ještě za tepla obalujeme ve směsi cukru s BIO vanilkou

Protože se blíží doba Vánoc, přinášíme vám recept na bezlepkové vanilkové rohlíčky.

reklama

Pro dospělé a děti s celiakií nebo jinou potravinovou alergií nemusí být sváteční mlsání žádné tabu. Vanilkové rohlíčky se dají upéct i bez pšeničné mouky. Bezlepkové suroviny v bio kvalitě zakoupíte například v obchodech Bio Fresh Food.

BEZLEPKOVÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY

Ingredience:

190 g bezlepkové mouky 

50 g kukuřičné mouky hladké

50 g cukru moučka

160 g másla

100 g mletých ořechů

1 žloutek

Na obalení:

1 cukr moučka smíchaný s vanilkovým cukrem a BIO vanilkou 

Postup:

Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet asi 1 hodinu v chladu. Z těsta tvarujeme rohlíčky tradičním způsobem a pokládáme na vysypaný plech. Pečeme při teplotě asi 170 °C do zrůžovění. Z plechu rohlíčky sundáváme až po krátké chvíli a ještě za tepla obalujeme ve směsi cukru s BIO vanilkou. 

https://www.ctidoma.cz/clanek/zdravi-a-styl/zdrave-mlsani-pro-celiaky-i-stihlou-postavu-18530
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.