Vycházející hvězda slovenských neonacistů Lívia Garčalová: Brojí proti potratům a s nádechem erotiky ohýbá realitu

Lívia Garčalová
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Lívia Garčalová je osmnáctiletá půvabná studentka, která veřejně a velmi výrazně podporuje Lidovou stranu Naše Slovensko. Velmi obdivuje předsedu strany Mariana Kotlebu, vystupuje proti potratům a objevila se třeba na průvodu LGBT, kde lidem pokládala nesmyslné otázky. Zároveň se ale razantně distancuje od rasistických výroků strany LSNS. Kdo je nový fenomén slovenské extrémistické scény?

Osmnáctiletá Lívia Garčalová samu sebe označuje za youtuberku, hrdou nacionalistku, antifeministku a vyléčenou liberálku. Lívia je studentkou gymnázia a velmi obdivuje předsedu Lidové strany Naše Slovensko Mariana Kotlebu nebo Milana Mazurka, kterému soud odebral poslanecký mandát za rasistické výroky.

Vyléčená liberálka 

Poporovatelka Kotlebovců a a ochránkyně slovenských hodnot kritizuje hlavně liberální myšlení. Na konci listopadu slovenská agentura Focus zveřejnila průzkum, který říká, že by mezi mladými ve věku 18-29 let strana LSNS vyhrála parlamentní volby se ziskem 19 procent. Lívia je zároveň tváří Kulturblogu, který často ohýbá realitu a LSNS ho finančně podporuje. Lívia je hodně aktivní na sociálních sítích, kde si stojí jasně za svým. 

„Často tvrdím, že liberalismus je zlo, a vím to z první ruky. Možná jste zaznamenali video, ve kterém jsem já s modrými vlasy a retardovaným vystupováním. Dnes už jsem díky bohu vyléčená liberálka,“ popisuje Lívia v jednom z videí. 

Boj proti potratům s nádechem erotiky 

Lívia Garčalová chodí na průvody leseb a gayů, kde natáčí a ptá se účastníků na nesmyslné otázky a zesměšňuje je. Do svého pořadu si zve sympatizanty strany LSNS a je velmi aktivní na sociální síti Instagram. 

Tam mimo jiné veřejně vystupuje proti potratům. „Každého z vás určitě zajímá, jak bych se zachovala při znásilnění. Znásilnění je hrozné, ale pravdou je, že ze všech potratů je těch kvůli znásilnění pouze 1 procento a ještě v kategorii incest,“ hrdě píše na svém profilu. 

Výroky o špatnosti potratů a ohýbání reality na svých sociálních sítích mladá dívka prokládá snímky s erotickým nádechem. Lívia se nestydí ukázat se v plavkách nebo v tílku s výstřihem. 

Osmnáctiletá studentka se na jednu stranu distancuje od rasistických výroků strany LSNS, ale na straně druhé podporuje členy Mariana Kotlebu a Milana Mazurka. 

Demonstranti proti Kotlebovi jsou tlupa osadníků

V jednom z videí Lívia označuje demonstranty proti LSNS za tlupu osadníků. Blonďatá studentka řekla, že protestující jsou agresivní a opilí Romové, kteří ani nevědí, co drží na transparentech.

„Když začal řečnit Milan Mazurek, přiběhla tlupa osadníků a šli hlava nehlava. Já se obávám, když vidím jejich oči, že jsou schopní čehokoliv,“ řekla tehdy Lívia Garčalová 

 

 

Klíčová slova: