Muž, kterého napadl žralok, je prý zvířeti vděčný. Zachránil mu totiž život

Žralok muži na zádech zanechal obrovskou tržnou ránu, zachránil mu tím ale život  (ilustrační foto)
Žralok muži na zádech zanechal obrovskou tržnou ránu, zachránil mu tím ale život (ilustrační foto)
zajímavost

Dvojnásobný otec jednoho dne plaval se svou malou dcerou poblíž pláže, když v tom ucítil něco na zádech. Ten den se setkal se žralokem, který mu později zachránil život. Údajně by predátora nejraději objal.

reklama

Eugene Finney si šel v roce 2015 zaplavat na pláži Huntington v americké Kalifornii, poklidně si plaval ve vodě se svou tehdy desetiletou dcerou, když v tom ucítil, že mu něco silně narazilo do zad.

Co se ve skutečnosti přihodilo, ale zjistil až ve chvíli, kdy vystoupil ven z vody. Jeho malá dcera si totiž všimla toho, že krvácí, a upozornila ho na zranění na zádech. Teprve až poté si muž uvědomil, že je něco špatně, na zádech měl totiž otevřenou tržnou ránu o velikosti bezmála 30 cm.

Jak se zachovat při setkání se žralokem, najdete zde.

Muž si se zraněním nejdříve nedělal hlavu a považoval celou věc za uzavřenou, po návratu domů ho ale začalo bolet na hrudi, k nepříjemné bolesti se později přidala i nespavost. Nakonec se vydal do nemocnice, kde ho lékaři prohlédli pomocí rentgenu a náhodou narazili na něco, co mohlo nadšeného plavce stát život.

Na rentgenovém snímku totiž lékaři náhodou objevili zhoubné nádory v ledvině muže. Kdyby ale dvojnásobného otce žralok nenapadl a nezpůsobil mu zdravotní komplikace, tak by si nezašel do nemocnice na rentgen a je tak velmi pravděpodobné, že by na vznik rakoviny ledvin přišel až příliš pozdě.

Žralok mu tedy určitým způsobem zachránil život.

Sám Eugene věří tomu, že se jednalo o zásah shůry. Pokud by ho totiž napadení nebezpečným predátorem do nemocnice nepřivedlo, s největší pravděpodobostí by rakovinu objevil až v jejím pokročilém stadiu, kdy se nemoc projevuje nepříjemnými příznaky a je velmi těžké ji vyléčit. V počátečních stadiích totiž tento typ rakoviny často žádné symptomy nemá, jak na svém webu uvádí Americká společnost pro výzkum rakoviny.

Zdroj: Daily Star, American Cancer Society

KAM DÁL: Dívka provokovala opici, ta se jí ale krutě pomstila.

reklama
#Zajímavosti

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.