Francouzská řádová sestra přežila covid a oslaví 117. narozeniny. Nebála jsem se, říká

Pozitivní mysl a víra, to je prý nejlepší lék na všechny nemoci
Ilustrační foto: Pixabay
Pozitivní mysl a víra, to je prý nejlepší lék na všechny nemoci

Nejstarší obyvatelka Evropy, francouzská řádová sestra André, prodělala covid-19 a tento týden oslaví 117. narozeniny. Sestra André, vlastním jménem Lucile Randonová, strávila měsíc v karanténě ve svém pokoji v domově s pečovatelskou službou v Toulonu. Největší strach měla o ostatní obyvatelky, napsala stanice BFM TV.

reklama

„Ne, nebála jsem se, protože se nebojím smrti... Jsem tu s vámi ráda, ale přála bych si být někde jinde se svým starším bratrem, dědečkem a babičkou,“ řekla sestra André stanici BFM TV.

Duševně je na tom dobře

Podle mluvčího zařízení, kde sestra André pobývá, se jí daří dobře. Ač slepá, duševně je v dobré kondici a narozeniny oslaví s několika málo přáteli. Nemoc covid-19 u ní proběhla prakticky bez příznaků.

Lucile Randonová se narodila 11. února 1904, což z ní činí druhou nejstarší osobu na světě za o necelý rok starší Japonkou. Jeptiškou katolického řádu je sestra André od roku 1944. Covidem se nakazila letos v lednu přímo v pečovatelském domě, stejně jako dalších 80 z 88 obyvatel. Deset jich nemoc nepřežilo.

KAM DÁL: Hanku opustil manžel, nechal ji s obrovskými dluhy. Musela se i s dětmi vystěhovat a skončila na psychiatrii.

https://www.ctidoma.cz/clanek/zajimavosti/francouzska-radova-sestra-prezila-covid-a-oslavi-117-narozeniny-nebala-jsem-se-rika-64122
reklama
#koronavirus #COVID-19 #nejstarší žena Evropy #přežila covid #jeptiška

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.