"Z" používané ruskou armádou: Podle ruského experta je jasné, o co jde

Putin údajně používá jako symbol války poloviční hákový kříž
Putin údajně používá jako symbol války poloviční hákový kříž
zpráva

Ruský politický vědec vysvětlil, co přesně podle něj znamená ruské "Z" a kde se tento symbol vzal. Ukazuje to údajně také na to, co přesně Putin ve skutečnosti hlásá a kdo jsou jeho příznivci. Vysvětlení je prý naprosto jasné.

reklama

K válečnému symbolu se vyjádřil ruský politický vědec Dr. Grigory Yudin, který je vedoucím magisterského studia politické filozofie na univerzitě v Moskvě. Domnívá se, že Putin svým "Z" záměrně okopíroval symbol nacistického hnutí. Podle experta se totiž jedná o poloviční hákový kříž, jak uvedl Mirror.

Putin tedy, podle slov politického specialisty, vede „nejnesmyslnější válku v historii“ a zarputile se ji snaží ospravedlnit tím, že chce Ukrajinu zbavit nacismu. Mezitím se ale snaží získat podporu některých Rusů pomocí svého vlastního nacistického symbolu.

Podle Dr. Grigoryho Yudina totiž lidé, kteří jsou Putinovi nejblíže, jsou zároveň podpůrci nacismu a „Hitlerovi fanoušci“.

„Lidé, kteří tohoto symbolu využívají, aby získali podporu v zemi, vědí, o jaký symbol jde. Také vědí, kdo jsou oni. Není tu ani jednoprocentní šance, že by tohle byla náhoda,“ uvedl Rus na youtube kanálu Řekni Gordeevě.

„Když mi před několika měsíci jeden můj známý řekl, že kolem Putina je spousta Hitlerových fanoušků, tak jsem tomu nevěřil, teď už ano. Je těžké tomu uvěřit, ale je to pravda. Oni přesně vědí, co dělají,“ pokračoval.

Dr. Grigory Yudin byl 24. února tohoto roku zbitý do bezvědomý policií. Vydal se totiž protestovat proti válce, která podle něj nedávala žádný smysl. Přesto se nyní se snaží varovat před tím, jaký skutečný význam nese válečný symbol "Z".

„Vědí, co přesně používají, vědomě shromažďují symboly a jednají záměrně. Je jasné, jakou hrozbu s sebou ty hákové kříže nesou,“ dodal.

Zdroj: Mirror, Řekni Gordeevě

KAM DÁL: Mrazivá zpověď dobrovolnice z Červeného kříže: Viděla jsem spálená těla, na emoce ale není čas.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/"z"-pouzivane-ruskou-armadou-podle-ruskeho-experta-je-jasne-o-co-jde-69053
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.