Za koláč z marihuany netradiční trest. Drogová politika v Africe inspiruje

Konopí má řadu léčivých účinků
Zdroj: pixabay.com
Konopí má řadu léčivých účinků

Drogy jsou zhouba lidstva a obchod s nimi je velký a nebezpečný byznys. Občas se však také najdou gurmáni, kteří drogy spojí s vařením. Ne všude je marihuana legální a když se s ní rozhodnete pustit do pečení v Zambii, čeká vás zajímavý trest...

reklama

Soud v Zambii udělil netradiční trest studentovi, který byl odsouzen za úmysl prodávat koláče obsahující marihuanu. Jednadvacetiletému mladíkovi nařídil napsat 50stránkovou esej o škodlivosti drog. 

Veselé koláče

Mladíka, který je studentem prvního ročníku inženýrství na místní vysoké škole, policie zatkla na začátku týdne, když zjistila, že "veselé koláče" napekl právě on. Kromě eseje mu navíc soud nařídil napsat omluvný dopis univerzitě, svým rodičům a zambijskému protidrogovému úřadu.

Kromě toho však student dostal i podmíněný trest. Vězení se tedy vyhne, pokud dva roky nespáchá žádný další zločin.

Pěstování, prodej i držení marihuany v jakékoliv formě je v Zambii nelegální, a to i pro lékařské účely. Za porušení protidrogových zákonů v zemi hrozí až desetiletý trest vězení.

reklama
#marihuana #trest #soud #esej #koláče

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.