Nejnebezpečnější tobogány a horské dráhy. Když je zábava na hranici života a smrti

Lidé jsou hladoví po ledajaké zábavě, ale když si mohou do žil napumpovat pořádnou dávku adrenalinu, jejich ochota jde až na hranu života a smrti. Některé zábavní parky lákají na stavby, které pouze napohled obrátí žaludek vzhůru. Které z nich už se museli definitivně zavřít, protože některé návštěvníky jedna jízda stála život?

reklama

Když do vsi na náměstí přijede pouť a vy se houpete v klasických lodičkách, není to ten případ, kdy jste v ohrožení života. Na světě však existovalo hned několik zábavních parků, které díky závadám svých monumentálních atrakcí přivodily návštěvníkům i smrtelná zranění. Následující patří mezi ty nejděsivější.

Six Flags Magic Mountain, Los Angeles
Rotovat 360 stupňů kolem vlastní osy, to už je pořádný zápřah na lidské žaludky. Dráha s čtyřdimenzionálním efektem je děsivá chlouba amerického západního pobřeží. Nahoru, dolů, doprava, doleva.

Výstaviště, Praha
Je už jednou nohou v důchodu. Nejděsivější horská dráha v České republice nestrašila návštěvníky šílenými úhly a rychlostí jízdy. Atrakce, která po několik dlouhých letech končí, poslední léta děsila spíše povolenými šrouby a rzí. I tak moc bolí, že nezbylo nic než jen vzpomínka.

Během jízdy ztratíte pojem o tom, kde vám hlava stojí. Kolotoč, kde popíráte fyzikální zákony, se násobí v tunelech s vizuálními a zvukovými efekty. Tento ďábelský stroj ještě nikoho překvapivě o život nepřipravil.

Dreamworld, Austrálie

Sen se zrovna nesplnil čtyřem návštěvníkům Dreamworldu, pro které byla osudná vodní umělá řeka v jednom z největších zábavních parků na světě. Dvě ženy a dva muži se v raftu rychlostí 45 km/h vymrštili ven, protože bezpečnostní pásy přestaly fungovat.

Pád akcií a tržeb byl znát ihned a majitelé atrakci s umělou řekou automaticky rozebrali. Nutno zmínit, že Dreamworld nabízí ještě jeden unikát, který má velmi děsivé parametry. Tzv. Věž teroru vás rozpohybuje rychlostí 160 km/h. Nezbývá než doufat, že bezpečnostní pásy budou fungovat.

Tobogan Verrückt, Kansas City

Německý název znamená děsivý nebo šílený. To mohou potvrdit pozůstalí po nešťastně zemřelém chlapci. Tobogán, který byl zapsán v Guinnesově knize rekordů jako ten největší a nejrychlejší, se musel obratem uzavřít, protože důvodem smrti bylo zranění krku, které si dítě způsobilo v tobogánu. Pouhé dva roky mohli návštěvníci sjíždět tuto obludnou atrakci.

Abu Dhabí, Formula Rossa

Chtěli byste si vyzkoušet, jaké je to v kůži závodníka Formule 1? Navštivte oblíbenou atrakci v Abu Dhabí. Dráha poháněná hydrulickým systémem podobného těm u stíhaček vás vystřelí rychlostí jako u Formule 1.

Nejhorší čtvrti světa. Místa, kde vládne strach a boj o život. Více čtěte zde.
reklama
#zábava #horská dráha #smrt #výstaviště

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.