Víte, který make-up je pro vás ten nejvhodnější? Rozhoduje věk i typ pleti

Obecně by se dalo říci, že mladá pokožka toho hodně ke štěstí nepotřebuje
Obecně by se dalo říci, že mladá pokožka toho hodně ke štěstí nepotřebuje
komerční sdělení

Výběr správného make-upu nám dá někdy pořádně zabrat. Není žádným tajemstvím, že každá pleť je jiná, a proto vyžaduje odlišný typ make-upu. Poradíme vám, jak se zorientovat v široké nabídce a také to, jak při nákupu ušetřit.

reklama

Na věku záleží

Obecně by se dalo říci, že mladá pokožka toho hodně ke štěstí nepotřebuje. Jemná konzistence a lehká krycí schopnost jsou pro ni zcela nejideálnější. V případě, že se pohybujete na věkové hranici 20+ a jste majitelkou bezproblémové pokožky, zcela určitě si vystačíte i s lehkým BB krémem, kterému by však rozhodně neměl chybět SPF faktor.

S přibývajícími lety je to o něco složitější. Jemná pokožka obličeje je již často poseta drobnými vráskami a později přibývají i stejně nepopulární pigmentové skvrny. Pro ženy ve zralém věku jsou proto vhodné make-upy s označením anti-wrinkles, lifting nebo youth. Proč je tomu tak? Řešení je jednoduché. Tento typ make-upu totiž disponuje složením, které je jako stvořené právě na zralejší pokožku. Díky tomu se vám nestane, že by se vám usadil ve vráskách a zbytečně je ještě zvýrazňoval.

Krémový a tekutý make-up

Krémový a tekutý make-up patří mezi nejoblíbenější. Většinou se ukrývají v tubách s dávkovačem a jejich aplikace je mimořádně jednoduchá. Vhodné jsou pro normální až suchou pleť a vybírat si můžete různé typy krycích schopností od lehkých až po ty vysoké.

Pěnový make-up

Mezi mimořádně populární patří i pěnové make-upy, které si srdíčka mnoha žen získaly zejména díky své jemné struktuře. Díky svým skvělým krycím schopnostem jsou vhodné pro mastnou nebo smíšenou pleť, které dodají matný efekt.

Matující make-up

Tento typ make-upu je vhodný pro ty, které bojují s problematickou a mastnou pletí. Hlavním úkolem make-upů z této kategorie je dosáhnout dokonale sjednocenou pleť. Výhodou je, že neucpává póry a zanechá přirozený vzhled.

Náš tip: Chcete při nákupu vhodného make-upu ušetřit? Tak nakupujte s portálem Vasekupony.cz, kde najdete skvělé slevové kupóny a kódy do vašich oblíbených obchodů nejen s kosmetikou. Notino slevový kód nebo nějaká Douglas sleva se přece vždy hodí, no ne?

https://www.ctidoma.cz/clanek/zdravi-a-styl/vite-ktery-make-up-je-pro-vas-ten-nejvhodnejsi-rozhoduje-vek-i-typ-pleti-54649
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.