Monstrum Hulk Hogan, vidlák Kid Rock a ti další. Trumpa podporují hlavně bojovníci proti systému. Dokáže s nimi vyhrát?

Hulk Hogan dal svou podporu Trumpa najevo způsobem sobě vlastním

Kamala Harris má Hollywood, Trump má své věrné vidláky. Tak by se ve zkratce dala shrnout podpora celebrit pro jednotlivé kandidáty v amerických prezidentských volbách. Zatímco demokratickou kandidátku podporují zvučná hollywoodská jména, která zná celý svět, Donalda Trumpa spíše umělci, kteří prosluli pouze v Americe. Zatímco z vnějšího pohledu je Hollywood cennější než antisystémové hvězdičky, ve volbách může být realita úplně obrácená.

reklama

Kamalu Harris podporuje téměř celý Hollywood, jak si můžete přečíst v našem článku. Ale i u Donalda Trumpa najdeme slavná jména, která mu vyjádřila podporu. Pravda, jejich počet je podstatně menší, jejich jména nejsou tak zvučná, nicméně v Trumpově cílové skupině jsou Hollywood a jeho mnohdy levicově smýšlející umělci vděčným tématem, na kterém Trump ukazuje prohnilost amerického systému. Pokud se to tak dá nazvat, i jeho slavní podporovatelé jsou tak trochu ze staré školy, s pramalým pochopením pro progresivistické smýšlení.

Hulk Hogan a Kid Rock

Bývalý profesionální zápasník Hulk Hogan si minulý měsíc na pódiu republikánského národního shromáždění strhl tričko, aby pod ním odhalil další, tentokrát z kampaně Trump-Vance, a nazval Trumpa svým hrdinou a „největším prezidentem Spojených států“. Populární zpěvák Kid Rock zase změnil text svého největšího hitu na podporu Trumpa. Kandidáta podporuje také zápasník Dan Brown, legenda tamní organizace UFC. Zapomenout samozřejmě nesmíme ani na podnikatele a miliardáře Elona Muska, o jehož podpoře a jejích důvodech jsme psali samostatný článek.

Rapper 50 Cent překvapil

Poměrně velkým překvapením v Trumpově kampani je i podpora známých rapperů. Legendární 50 Cent, jeden z nejrespektovanějších zástupců tohoto žánru, dokonce na přelepu svého nejslavnějšího alba nazvaného ve volném překladu „Zbohatni, nebo chcípni“ vyměnil po atentátu na Trumpa svou hlavu za kandidátovu. Jde sice o zvláštní druh podpory, nicméně v rámci daného žánru se asi nemůžeme spoléhat na to, že by bývalý gangster a drogový dealer pronášel o kandidátovi dojemné řeči na shromáždění příznivců. Rapper 50 Cent navíc Trumpa podpořil už v roce 2020.

Country proti establishmentu

Zapomenout nesmíme ani na hvězdy žánru country, v USA extrémně populárního – podporu republikánskému kandidátovi vyjádřily i megahvězdy Chris Janson a Jason Aldean. U nás téměř neznámá jména jsou v USA na úrovni „áčkových“ celebrit a pro americké voliče je podpora od nich mnohdy cennější než od mezinárodně uznávaných jmen. Zvláště když si občas pomohou nějakým antisystémovým výrokem.

Kamala je světová, Trump americký

Tím se dostáváme k rozdílům v přístupu známých osobností. Kamala Harris se snaží být světová a oslovit své voliče spolu s lidmi, kteří jsou respektovaní nejen v USA, ale i v Evropě či na jiných světadílech. Donald Trump naopak velmi hraje na patriotismus a domácí notu a celebrity, které se jeho voliče nesnaží měnit, ale naopak podpoří jejich pohled na svět. Podobná sázka se mu už jednou vyplatila, ale při jeho druhém souboji s Bidenem, zdá se, zase více zabral Hollywood. Bude extrémně zajímavé sledovat, jak tomu bude tentokrát.

Článek o celebritách, které naopak podporují Kamalu Harris, si můžete přečíst ZDE.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/monstrum-hulk-hogan-vidlak-kid-rock-a-ti-dalsi-trumpa-podporuji-hlavne-bojovnici-proti-systemu-dokaze-s-nimi-vyhrat-79074
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.