RECEPT: Palačinky ze sojového mléka. Sladká snídaně může být zdravá

Sojové mléko má vysoký obsah proteinů
 

Palačinky ze sójového mléka připravíte během pár minut a navíc bez vajec. Pochutnejte si na zdravých palačinkách bez výčitek svědomí.

Palačinky ze sójového mléka jsou zdravější variantou klasických palačinek, navíc díky vysokému obsahu proteinů dodávají našemu tělu energii. Skončete s mýtem, který říká, že palačinky musí obsahovat vejce.

Sójové boby obsahují přibližně 33 % bílkovin, s výjimkou geneticky modifikované sóji, která může obsahovat až 45 % bílkovin. Sójové boby obsahují 15 až 25 % oleje, obsah sacharidů v sójových bobech je přibližně 30 %. Větší část sacharidů zaujímá škrob. Z vitamínů jsou v sóji ve významném množství vitamíny skupiny B a E, z minerálních látek pak vápník, hořčík a železo.

Na palačinky budete potřebovat

0,5 litru sójového mléka

300 gramů hladké mouky

špetku soli

hnědý cukr

Mouku přidávejte opatrně

Ručním šlehačem mixujte mléko a po kouskách přisypávejte mouku, zabráníte tím tvorbě hrudek. Přidejte sůl a cukr podle chuti, těsto nesmí být příliš řídké.

Palačinky usmažte na rozpálené pánvi s trochou oleje. Potřete je nejlépe domácí marmeládou, třeba podle receptu marmeládové mistryně světa.