Glosa Alexandry Udženiji: Konec paní primátorky se dal očekávat

Bude konečně líp?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Prostě to zařídíme, uděláme, profíky najdeme, postavíme, Prahu zvelebíme. Tak nějak hlásalo před volbami hnutí ANO, skutek však jaksi utek. Logickým vyústěním je fakt, že primátorka Adriana Krnáčová už nebude tento post obhajovat. Co na to předsedkyně klubu zastupitelů za ODS při ZHMP Alexandra Udženija?

/KOMENTÁŘ/ Praha pod vedením primátorky Krnáčové neuvěřitelně stagnuje a v podstatě nefunguje. Nefunguje ani ten "tým profíků" na magistrátu, který před volbami hnutí ANO slibovalo. Nutno ale férově dodat, že v tom paní primátorka není sama. Za zoufalou situaci může celá koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN).

ODS několikrát vyzvala primátorku, ať z koalice vyhodí Zelené a další strany, které rozvoj Prahy systematicky brzdí. Neměla na to odvahu, a tak to i za ně taky odnesla. Je symbolické, že svůj konec v politice oznámila v situaci, kdy Praha zažívá obrovský dopravní kolaps, způsobený nefungující technologií v tunelu Blanka.

Nesystémovost hnutí ANO

Podstata problému není v jedné osobě, ale v nesystémovosti hnutí ANO, ve kterém převažují naprosto protichůdné názory a zájmy. Ukazuje se, že město ani stát nejde řídit jako firmu a že selhává jeden projekt hnutí ANO za druhým.

Jako kolegyni, na osobní úrovni, bych paní primátorce chtěla popřát vše dobré do dalšího působení, které zřejmě nebude v politice.

Magistrát v čele s Krnáčovu se vyznamenal. Obchodníci trpí neschopností úřadu. Více čtěte zde.