Nemoc hnutí ANO: Pane premiére, proč neznáte historii země, které vládnete?

Je smutné, když občan nezná historii své země. Ještě smutnější však je, když nesmysly šíří premiér. I když je v demisi, jako Andrej Babiš. Muž, který podle magazínu Forbes za dobu v politice zbohatl o několik miliard, navázal na neznalost stranické kolegyně Karly Šlechtové.

reklama

Ministryně obrany Karla Šlechtová se vyznamenala před několika dny. Během návštěvy Ukrajiny vyzdvihla boj československých legionářů proti Hitlerovi v roce 1918. "Navštívila jsem Bachmač, abychom si společně připomněli československé vojáky bránící vesnici proti Hitlerovi," napsala si na sociální sítě. Budoucí diktátor v té době bojoval jako bezvýznamný desátník na Západní frontě.

To myslíte fakt vážně?

Předseda vlády v demisi si zřejmě řekl, že v tom svoji kolegyni nemůže nechat. Na svůj facebokový profil si tedy napsal: "Před 79 lety obsadila nacistická vojska Československo. Jeden z nejtemnějších dnů naší historie. Den na to vyhlášení Protektorátu Čechy a Morava. Každodenní strach o život. Vyhlazení Lidic a Ležáků. Vyvraždění většiny židovského obyvatelstva. Sto tisíc mrtvých v odboji. Zkusme se dneska na chvilku zastavit a v tichu na ně vzpomenout."

Stejně jako Karla Šlechtová, ani Babiš nezná fakta. Smutný příběh. Slovensko totiž 14. března 1939 vyhlásilo samostatnost, nacisté obsadili Čechy, Moravu a Slezsko. Dokonce ani Sudety obsazeny nebyly, protože se už předtím přidaly k Říši. Panu premiérovi tak doporučujeme navštívit pár hodin doučování, kde se dozví něco o historii tohoto státu. Chápeme, že k nám přišel ze Slovenska, které jen tak mimochodem s nacisty spolupracovalo. To ovšem neznamená, že by měl veřejně šířit takové bludy.

Otázkou je, jestli by se právě dnes, tedy pro nás významný den, neměl zamyslet nad tím, s kým chce skládat vládu. Ano, komunisté totiž, pane premiére v demisi, nebyli nijak kamarádským režimem. Mrtvých i mučených po nich zůstalo totlik, že už je asi nikdo nikdy nespočítá.

Podívejte, na kolik miliard si Andrej Babiš přišel v době, co je v politice. Čtěte zde.
reklama
#Babiš #Premiér #historie #nacisté #okupace

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.