Chantal Poullain nemůže zapomenout na Bolka Polívku? Dodnes si rozvod dává za vinu

Chantal Poullain a Bolek Polívka
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   zajímavost

Do seriálu Jedna rodina se přidala herečka Chantal Poullain jako láska Pavla Zedníčka, se kterou došel až k oltáři. Ve skutečnosti byl její životní láskou Bolek Polívka. Jenže jejich vztah tehdy ztroskotal na náhodě. Nebo že by to byl osud? Jako by tahle francouzská kráska na muže neměla štěstí.

Na hledání lásky krásná Chantal Poullain ze seriálu Jedna rodina nikdy nezanevřela. A i když má v sobě francouzský šarm, noblesu i unikátní kouzlo, duší je přece jen spíše samotář a doma má ráda klid. Možná i přesto jí chybí pevná opora. Otázkou však je, zda někdo v jejích očích vůbec překoná bývalého muže Bolka Polívku, se kterým má syna Vladimíra.

Už po několikáté se dojímala nad tím, jak báječný muž to je. Dokonce se nedávno nechala slyšet, že rozvodu s ním lituje. Kdyby se prý poznali v pozdějším věku, snad by ještě byli spolu…

Byla to láska na první pohled

Herečka Chantal Poullain v sedmdesátých letech studovala divadelní akademii v Ženevě a měla plány na úprk do amerického New Yorku, kde chtěla pokračovat v herecké kariéře a získat vysněné příležitosti. Během pobytu ve Švýcarsku se poprvé setkala s Bolkem Polívkou, když ho zahlédla v divadle.

Setkali se po představení a snad už tehdy Chantal Bolek okouzlil, protože nakonec do Ameriky nikdy neodjela. Těžko říct, zda právě Československo bylo tehdy jejím vysněným cílem, ale v roce 1978 se za Polívkou přestěhovala. Vzali se v roce 1987 a o dva roky později se jim narodil syn Vladimír, který šel ve stopách rodičů a rovněž se živí jako herec.

Dostanou další šanci? 

Bude to už 20 let, co šli od sebe. V té době už spolu sice několik let nežili, ale Chantal dlouho nepřiznala, že ji rozpad manželství celý život mrzel. Kvůli lásce se tehdy vzdala divadla i rodné Francie. Její největší životní prohra ale nakonec byla právě ztráta Bolka.

Poullain tehdy nebyla připravená na život na statku v Olšanech, netoužila starat se o koně a pečovat o hotel. Chtěla poznat svět a budovat kariéru. Možná, že se jí tehdy zastesklo po amerických plánech. Přesto když od Polívky utekla do Brna, čekala, že ji tam přijede odprosit. Takhle byla vychovaná, myslela, že ji muž bude dobývat a usilovat o ni. To se však nikdy nestalo a ona si uvědomila až příliš pozdě, že jejich vztah už neslepí.

Tou dobou spolu přitom žili více než dvacet let. Je až s podivem, že po takovém čase je rozdělily odlišné představy o životě. Nebo snad běžné?

Z rozpadu rodiny viní sebe

Dnes z rozpadu rodiny viní hlavně sebe a je přesvědčená, že měla o jejich lásku bojovat mnohem víc, naučit se pracovat na sobě a být tolerantnější. Snad byla jen pouze pasivní a doufala, že se muž nakonec umoudří. V době, kdy on se zřejmě domníval, že ona už nestojí o něj. 

Dá se s takovými myšlenkami vůbec začít vztah někde jinde? Zdá se, že Polívku v jejím srdci nikdo nenahradí, a tak se možná sama odsuzuje k trýznivé samotě. Ačkoliv měla od rozvodu hned několik vztahů, toho pravého nenašla. S Bolkem mají dodnes krásné vztahy a vzájemně se podporují. Nejen že je tak spojuje jejich syn, ale i láska a úcta. Není náhoda, že Bolek je podle jejích slov mužem, kterého bude vždy milovat.

Zdroj: autorský článek

KAM DÁL: Krásná Eva Perkausová v slzách, všechno může rychle skončit. Manžel asi nepomůže.