Krutý osud Farských z Ulice: Jedno dítě jim zemřelo, další vstoupilo do sekty

Rodina Farských rok poté, co se začal vysílat seriál Ulice
zajímavost

Pamatujete si ještě na příběh Jitky a Oldy Farských, kteří platili v začátcích seriálu Ulice za jednu z ústředních dějových linek? Jejich osud nebyl od začátku vůbec jednoduchý a touha po třetím dítěti skončila velkým zármutkem. A to nebyla jediná zkouška, kterou jim osud přichystal. 

reklama

Když seriál Ulice začínal, Olda Farský, kterého hraje Ondřej Pavelka, byl pěkný proutník. Tehdy randil Evou Aichmajerovou, dnes Decastelo, a na rodinu ho moc neužilo. Jenže milenka Sylva se rozhodla říct to všechno tolerantní manželce Jitce (v podání Ilony Svobodové) ještě za tepla. Překvapivě Jitka záletníka Oldu nikdy nevyhodila a vždy stála při něm. Odejít chtěla až ve chvíli, kdy jim zemřel syn.

Tragická smrt Jeníčka

Všechno se u Farských změnilo ve chvíli, kdy do toho vstoupila lstivá Ingrid. Tehdy byla Jitka už těhotná potřetí – a brzy se měl narodit jejich vytoužený syn Jeníček. Téma, které se řešilo v celé sezóně, dopadlo tragicky. Malý Jeníček měl složitý příchod na svět a zemřel po operaci srdce v porodnici. Jitka odešla domů bez syna a na nějaký čas ji to úplně změnilo. Zejména nechtěla ani slyšet o Oldovi, který se jí tehdy snažil pomoci a vyhovět ve všem, na co přišla řeč.

Domluvila si byt a chtěla se odstěhovat – to jí rozmlouvala nejen mladší dcera Lída, ale také manžel Olda, který po všech peripetiích myslel, že budou konečně rodina. Jejich usmíření předcházelo divadlo pro celou ulici – z okna vyházeli při hádce všechno nádobí, které doma měli (včetně servisu po babičce) – a bylo.

Lída v podivné sektě

Velkým oříškem byla pro Farské jejich dcera Lída, která si na začátku první sezóny nemohla najít práci, zamilovala se do gaye Michala a chtěla fotit pro lifestylové časopisy. To se jí jeden čas dařilo, pak ale odjela na jakousi farmu, aby se tam věnovala příběhům těch, kteří byli závislí na drogách.

Když se vrátila, rodiče brzy pochopili, že se přidala k sektě, která jí rozhodně není ku prospěchu. Guru Samuela dokonce přijela představit svým rodičům, nesetkalo se to ale příliš s úspěchem. Práce na farmě pro drogově závislé nakonec přivedla Lídu až ke studiu psychologie, která se jí v této rodině rozhodně hodila –  na Farské totiž ještě čekal Oldův nemanželský syn Jakub, dále šílený Kukačka, do kterého se Jitka zamilovala a který unesl ji i Lídu, čímž ženám způsobil těžké trauma. S tím Lídě později pomáhal její profesor Jan Kostka, do kterého se brzy zamilovala. Po několik dalších problémech a starostech měli spolu nakonec dceru Elišku.

A co Monika?

Divoká Monika byla v prvních sezónách jako hrom do police. Někteří diváci ji milovali, dalším lezla na nervy – podle toho, čím si zrovna ve svém životě procházela. Nejdřív se zamilovala do Viktora Vernera, Marka Stránského... Odletěla do Afriky, přičichla k dobročinnosti, pak si užila vztah s Márou, ale ani ten nakonec nevyšel. Monika ještě netoužila po vlastních dětech, Mára si pak splnil svůj sen s Karlou, se kterou mu to ale také nevyšlo poté, co se přiznala k nevěře. 

Novou šanci dostali až o mnoho let později. V nové sezóně se Monika vrátila a čekají ji další dobrodružství. Její maminka Jitka je jedinou, která se v Ulici ještě objevuje.

Zdroj: redakce, seriál Ulice, TV Nova, ctidoma.cz

KAM DÁL: Láska si v Ulici našla Vejvodovou i Ryšku. Obě ale skončily se zlomeným srdcem.

reklama
#televize #Anna Fixová #Jitka Farská #Ondřej Pavelka

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.