Lehké večeře: Tři tipy, jak uvařit chutně a přitom zdravě!
Dnešní doba je hektická a velké množství lidí hodně podceňuje kvalitu jídla, které konzumuje. Hlavně pak večer, kdy přiletíme hladoví z práce jsme schopni se zaplácnout nezdravými pokrmy a jde nám o to do sebe jen něco rychle dostat. Uvařit si večeři přitom může být i snadné a výsledek chutný!
Znáte to. Každý den pracujete, pak si skočíte do fitka nebo na skleničku s přáteli, dojdete domů a máte hlad. Náladu na vaření už nemáte, přijde vám to složité a máte tendeci se zaplácnout něčím z ledničky, případně si jídlo koupit nebo objednat.
To je ale škoda, protože existuje spousta jídel, která je na přípravu skutečně jednoduchá a výsledný pokrm je chutný a navíc zdravý. Takové recepty jsme pro vás připravili a věřte, že jejich příprava vám v reálu zabere méně času než čekání na to, až vám v restauraci jídlo připraví a zabalí.
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
Ingredience (vždy na jednu porci):
- 1 kuřecí prso
- zelenina (může být i mražená) dle chuti
- kuskus
- zeleninový vývar (1,5 části na 1 část kuskusu)
- koření (sůl, pepř, tymián, případně chilli podle chuti)
- 1 stroužek česneku
- pomodoro
- parmazán na posypání
Postup: Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky a orestujeme spolu s nakrájeným česnekem a kořením na troše olivového oleje, následně přendáme do hrnce. Na stejné pánvi orestujeme i zeleninu. Mezi restováním zalijeme kuskus horkým zeleninovým vývarem. Orestované maso a zeleninu podlijeme vodou, smícháme s pomodorem a necháme vařit, dokud není zelenina polotvrdá. Poté vmícháme kuskus. Hotový pokrm posypeme strouhaným parmazánem.
Salát se sýrem FETA
Ingredience:
- římský salát a ledový salát (poměr cca 50:50)
- vařená kukuřice a hrášek
- červená řepa
- vejce
- 2 restované žampiony
- sýr FETA
- červená paprika
Postup: Všechny ingredience smícháme, jako poslední dáme sýr FETA, jenž rozdrolíme. Salát lehce promícháme společně se špetkou soli a pepře. Podle chuti můžete doplnit olivovým olejem nebo balsamikem.
Gnocchi s panenkou a špenátem
- 250 g - gnocchi
- baby špenát
- 1 paprika
- 2 žampiony
- 1 chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- vepřová panenka
- sůl, pepř, tymián
Postup: Panenku orestujeme na olivovém oleji, přidáme sůl a pepř a tymián. Následně přidáme žampiony, papriku a česnek. Špenát přidáváme až závěrem. Gnocchi vaříme ve vroucí osolené vodě, hotové jsou ihned, když vyplavou napovrch. Gnocchi následně smícháme se směsí v pánvi a podáváme posypané hoblinkami parmazánu.
Tohle je samozřejmě jen trojice receptů z velké řady, ovšem když si je zkusíte, tak zjistíte, že jsou skutečně jednoduché a vaření pro vás tak bude zábavou.