Stylové trendy podzimu: Barevné svetry, návrat kůže a kostek, poletí mikádo i copy

Podívejte se v naší FOTOGALERII, co si na podzim obléknout, abyste byla "IN"
Zobrazit fotogalerii (10)
 

A máme tu září. Listy pomalu mění barvy, obloha ztrácí letní kouzlo a náš šatník je potřeba obměnit za teplejší kusy oblečení. Nejen ovšem teplé, ale i stylové. Protože nepůjdete s kamarádkou na kávu do kavárny ve svetru po prababičce. Co letos vlastně frčí?

Na samém počátku podzimu jistě přijdou vhod šaty romantického stylu s květinovým vzorem. Květiny si povětšinou spojujeme s létem či jarem. Proč ale tu letní a jarní živost nepřenést i na podzim, navíc ve spojení se sedmdesátkovými volnými a lehkými střihy. Květiny byly nepostradatelnou částí módy tohoto období. Pro milovníky zlatých osmdesátek se vrací i trendy z 80. let, což obnáší vycpávky v ramenou, mrkváče, legíny a neonové barvy.

Inspirace ze 60.let: Dokonale uhlazený a nadýchaný účes s konečky natočenými ven nebo dovnitř. Přesně tento styl účesu se vrací pro letošní podzim.

Zpátky do kovbojského

Stejně jako tomu bylo minulý rok, budou trendy opět kostky. Přichází i závan Divokého západu. Na řadě je dokonce i kovbojský styl s třásněmi. Nicméně, módní návrháři si letos dali záležet na eleganci. Třásně nebudou tedy ušmudlané, jako tomu bylo za doby přestřelek na koních, ale budou vyzařovat eleganci a šmrnc.


Nebojte se "veselých" svetrů či rozměrnějších sak

Zmiňovali jsme, že svetry po prababičce jsou out? To neplatí ovšem pro nové kolekce svetrů, které mají hravé aplikace a vzory. Hlavní barvou podzimu 2018 bude oranžová.

V sedmdesátých letech lidé často experimentovali se svou sexualitou, což se samozřejmě odrazilo i na módě. Vycpávky v ramenou a neforemné střihy tvoří ženské křivky spíše v postavu muže.

Volání divočiny pro letošní podzim i návrat kůže na scénu

Nespoutaný gepard? Tajemný tygr? Nebo krotká zebra? Letos se můžete transformovat do všech. Podzim bude totiž patřit zvířecím potiskům všech druhů, stejně jako v sedmdesátých letech.

I kůže je pro letošní podzim dobrou volbou, která vás zahřeje a oživí každý outfit. Nezůstávejte ovšem jen u kožené bundy, letos se můžeme trochu odvázat a nahodit třeba celokožený oblek. Platí jednoduché pravidlo: Čím lesklejší, tím lepší! Pokud kůže není sotva vaším šálkem kávy, na trhu se najde spousta podobných materiálů, které ji mohou nahradit. Vinyl nebo třeba latex.

A jaký zvolit na podzim módní účes?

Přemýšlíte stále nad tím, že by chtělo na podzim nějakou změnu účesu? Neváhejte a vyzkoušejte třeba nějaký z níže nabízených, které jsou pro letošní podzimní sezonu "IN". 

  • Zkrácené mikádo

Bob neboli mikádo, které končí jen pár centimetrů nad rameny, se letos na podzim vrací v lehce upravené podobě - je o něco kratší. Již s předstihem ho nosí i známé herečky Emma Roberts nebo Sarah Paulson, kterým díky tomuto vhodně zvolenému střihu krásně vyniknou i výrazné rysy v obličeji.

  • Uhlazený drdol

Podle vlastových stylistů už brzy odzvoní zejména ledabylým drdolům. Do popředí se naopak znovu dostává vysoko postavený a perfektně uhlazený drdol. Ovšem rozhodně ho netupírujte. Měl by mít co nejmenší objem. Inspirovat se můžete například u herečky Kate Mary.

  • Legendární, byť stále elegantní cop

Pokud si myslíte, že vysoko posazený drdol zkrátka není nic pro vás, možná vás zaujme naopak nízko posazený cop. Oproti drdolům jsou v kurzu copy, které jsou naopak ledabylé. Takový účes už dříve nosila třeba Blake Lively nebo Sarah Michelle Gellar.

Polohy, které vás zaručeně přivedou k extázi aneb když autor Kámasútry byl panic. Více čtěte: ZDE