Na Kladně získali certifikát za Kvalitní a bezpečnou nemocnici

Ředitel kladenské nemocnice
Foto: Šárka Turčeková
Zobrazit fotogalerii (4)
Ředitel kladenské nemocnice

Certifikát obdržel ředitel nemocnice MUDr. Vladimír Lemon. Kladenská nemocnice se tak může zařadit ke špičkovým českým nemocnicím. Ředitel nemocnice by však ocenil spíše zvýhodnění u pojištoven, i přes poskytovanou péči je nemocnice ve ztrátě.

reklama

Oblastní nemocnice v Kladně získala ocenění za kvalitní a bezpečnou péči. Ta byla v rámci projektu vyhodnocena jako nejlepší v republice v konkurenci desítek dalších nemocnic. „Nemocnice se porovnávají z mnoha pohledů, jedním z těch pohledů byla i kvalita péče. My tady provádíme špičkovou péči, proto jsme za ocenění rádi. Navíc sem míří čím dál víc pacientů i z hlavního města,“ říká ředitel kladenské nemocnice Vladimír Lemon.

 

Česká společnost pro akreditaci ve zdravotnictví konstatovala, že Oblastní nemocnice Kladno splňuje všechny legislativní požadavky na kvalitu a bezpečí poskytované péče a bezpečného prostředí o pacienty i zaměstnance, a to na velmi vysoké úrovni. „Chceme být nemocnicí, kde se každý pacient cítí spokojeně a bezpečně. Proto jsme už loni akreditovali. Důvodem byl ale příslib zdravotních pojištoven, že akreditované nemocnice budou letos zvýhodněny v úhradové vyhlášce. To se však nestalo,“ dodává ředitel nemocnice.

 

Do nemocnice na Kladně míří i stále víc lidí z hlavního města, přestože tu chybí kardiochirurgie, neurochirurgie nebo traumatologické centrum. „Přestože máme zde nadprůměrnou péči, od pojištoven nejsme placeni ani průměrně, údajně na základě jakéhosi historického nastavení. Individuální sazbu za jeden případ máme mnohem nižší než jiné nemocnice," prohlásil Lemon. Z toho důvodu nemocnice na Kladně končí i přes špičkovou péči o pacienty ve finanční ztrátě.

 

reklama
#nemocnice Kladno #Oblastní nemocnice Kladno #certifikát Kvalitní a bezpečná nemocnice #Kladno certifikát #Vladimír Lemon #Mudr Vladimír Lemon #ředitel nemocnice Kladno #nemocnice na Kladně #středočeské nemocnice

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.