Zachránění od požáru: 6 lidí, pes a had

Had čekal na své zachránce
 

Pražští hasiči zasahují u požáru bytu na Karlově náměstí. Z bytu zachránili pět dospělých, jedno dítě, psa a pro hada si přijela veterinární záchranná služba. Plameny se zatím nepodařilo dostat pod kontrolu.

Požár se rozhořel ze zatím neznámých příčin v jednom z bytů v domě na Karlově náměstí, přesněji v Gorazdově ulici. Na místě požáru zasahuje pět jednotek hasičů, přesto není snadné dostat požár pod kontrolu. 

Hasiči z bytu už zachránili pět dospělých, jedno dítě a psa. "Osoby jsme vyvedli z bytu pomocí  vyváděcích masek. Ještě před příjezdem hasičů bylo evakuováno 23 lidí," vysvětlila situaci na místě požáru tisková mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Jednu ženu bylo nutné předat do péče záchranářů. "Nadýchala se zplodinami z hoření, proto musela být převezena do Všeobecné fakultní nemocnice," potvrdil tiskový mluvčí záchranky Dominik Horn. Poněkud nezvyklé je, že na místo požáru musí vyrazit i veterinární záchranná služba. Tentokrát na místo přijela kvůli hadovi, který se nachází v jednom z bytů. 

Podobný případ se stal v roce 2011, kdy rovněž nedaleko Karlova náměstí, tehdy ve Václavské pasáži, se jeden had při požáru udusil a upekl. 

Klíčová slova:
had