Boleslav žije jarními opravami. Na co si dávat pozor, kudy neprojedete?

Mladá Bolesalv se připravuje na skok do jara!

Mladá Boleslav se vrhla na opravy. Něco je potřeba zbourat, něco je potřeba opravit a uklidit. Zpozornět by měli především řidiči, kteří si nechtějí nechat odtáhnout auto. Jak může skončit takový velký jarní úklid v Mladé Boleslavi? 

reklama

Sotva povolily mrazy, v Mladé Boleslavi se vrhli do oprav komunikací a dalších úprav. A že je na čem pracovat!

"Jen v lednu stála likvidace následků zimy šest milionů korun. V rozpočtu na to máme 11 milionů, uvidíme tedy, jak se bude zima vyvíjet dál. Pokud by peníze nestačily, samozřejmě bychom je museli doplnit, protože jde o základní službu města pro občany," vysvětlil náměstek primátora Jiří Bouška.

Kde už je opraveno?

Opravené jsou poškozené úseky v ulici Jana Palacha, v ulici Na Radouči, opravená je i silnice ve východní průmyslové zóně u Řepova. Opravuje se i poškozené dopravní značení. O celoplošných opravách se však rozhodne až za měsíc.

Jak to bude s dalšími opravami?

Některé silnice jsou v Mladé Boleslavi v tak tristním stavu, že město chce, aby je kraj zařadil do plánu prioritních oprav. Špatně na tom je třeba křižovatka u Bičíků. Jenže. Přestože by si silnice zasloužila opravdu velký zásah, celková rekonstrukce zatím smysl nemá. Proč? V budoucnosti se totiž chystá velká úprava křižovatky.

Pokud se těšíte na jarní úklid, v Mladé Boleslavi s ním začnou už 9. března. Uklízet se bude až do 31. května, začne se v Blahoslavově a Novákově ulici. Speciální pozor na úklidy a na značky v ulicích by si měli dát řidiči. Ti, kteří budou upozornění ingnorovat, své auto najdou přemístěné jinam. Odtah pak budou muset i s pokutou zaplatit.

Na co se těšit? V Mladé Boleslavi na jaře opět přibude řada květinových záhonů na celém území města.

Další změny realizované v Mladé Boleslavi?

Město zbouralo staré klubovny v Kollárově ulici. Klubovny byly dříve sídlem pionýrů a skautů. Jak se na to dívají pionýři a skauti? "Je nám líto, že staré už nestojí, ale máme tam nové klubovny už od loňského roku," svěřila se mladá skautka Jana Parchová. Demolice starých budov tak v postatě jen uvolnila prostor, přesto se ještě čeká na další úpravy v okolí, aby okolní terén dostal správný tvar a atmosféru.

 

reklama
#Mladá Boleslav #opravy #Boleslav #rekonstrukce opravy silnic #renovace

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.