Poděbrady obnovují dětská hřiště: Co nového maminkám milionová investice přinese?

Hřiště v Poděbradech se budou revitalizovat

Poděbradská radnice vyslyšela přání svých obyvatel. Některá dětská hřiště procházejí velkou rekonstrukcí, staré vybavení se nahrazuje novým, instalují se moderní bezpečnostní prvky. Bude to stačit a kolik přesně radnice na projekt "pustí"?  

reklama

V Poděbradech začali konečně chápat, že dětská hřiště v jejich městě nejsou zrovna v odpovídajícím stavu. Proto zde přistoupili k poměrně radikálním krokům. Celá síť nevyhovujícího vybavení dětských hřišť se vymění za nové a modernější zařízení. Jedno z těch, které proměnu pocítí vůbec nejvíc, je to nejnavštěvovanější. Říká se mu zkrátka "u kostela". 

"Bude provedena kompletní výměna herních prvků na dětských hřištích v ulicích Moučná, Budovcova, U Bažantnice, Růžová v místní části Polabec a v ulici U Rybníka v místní části Kluk. Celkem se jedná o 25 herních prvků a mobiliář jako lavičky, stojany na kola a odpadkové koše," vysvětlila Lenka Hotovcová, vedoucí odboru kanceláře starosty, jakým způsobem se budou dětská hřiště dělat atraktivnější.

Zakázka vyjde skoro na milion

Výběrové řízení vyhrála firma Bonita Group Service z Tišnova. K financování se město nerozhodlo využít žádnou z dotací. "Zakázka je financována z rozpočtu města ve výši ceny 937 879 korun bez DPH, pokud to tedy chcete vědět úplně přesně. Realizace byla zahájena v dubnu, k dnešnímu dni jsou na některých hřištích herní prvky částečně zabudovány, finální dokončení se zdrželo kvůli dešti v minulém týdnu."

V Poděbradech se momentálně spekuluje také o projektu Černé Růže, která má být novou architektonickou bránou do centra města. Opravovat se má i centrální budova Lázní Poděbrady, která je momentálně ve značně zchátralém stavu. 

Hřiště v Poděbradech a vlastně všude v republice jsou pečlivě kontrolována. Rekonstrukce se "neodklepla" proto, že by k ní muselo dojít. Město prostě chtělo vyhovět námitkám rodičům a jejich poptávce po lepším vybavení. "Odbor správy majetku pravidelně kontroluje stav dětských hřišť a veřejných sportovišť, na všech místech je každý rok prováděna revize prvků a odstraňovány vzniklé závady," vysvětlila vedoucí odboru kanceláře starosty. 

Vyroste i nové hřiště

Poděbrady nečeká jen revitalizace současných hřišť, ale také výstavba nového místa, kde si maminky s dětmi budou moci hrát a trávit tak volný čas. "Je naplánována i výstavba nového dětského hřiště na Labském nábřeží. Bude financováno z nadačního příspěvku Nadace ČEZ – Oranžové hřiště v přesné výši 873 000 korun. V tuto chvíli se řeší konečná podoba herních prvků, realizace proběhne nejdéle do listopadu 2017," dodala Hotovcová.

reklama
#dětská hřiště #revitalizace #investice #hřiště #děti #finance #volný čas

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.