S pražskou lítačkou se svezete i na trase Kralupy - Mělník

Kralupská MHD projde integrací brzy, na trase Kralupy - Mělník se začne projednávat
 

Do PID bude zařazena kromě linky 470 i autobusová linka ve směru Kralupy nad Vltavou - Mělník, která vede přes Novou Ves a Vraňany.

Přípravy začnou brzy

Podle mluvčí krajského úřadu Středočeského Nicole Mertinové by se měla integrace linky mezi Kralupy nad Vltavou - Mělník (vedoucí přes Novou Ves, Vraňany a další obce) připravovat v blízké době.

"Chceme vyjít vstříc požadavkům veřejnosti a ohlasům. Jde o oblast navazující na stávající linky PID, a to nejen linka 470, ale i nedávno zaintegrované linky na trase Praha – Mělník, které se mezi cestujícími osvědčily," uvedla Nicole Mertinová.

Integrace této linky by se měla projevit i na ceně jízdného:

  • Nyní se platí v neintegrovaných autobusech mezi Kralupy nad Vltavou (3. pásmo) a Mělníkem (4. pásmo) v průměru kolem 40 korun za celou cestu
  • Oproti tomu lince 470, která jede přes Vojkovice, cestující podle webu IDOS zaplatí 24 korun - bez přestupu, nebo 32 korun, pokud přestupují v Obříství.

 

Kralupská MHD bude v PID

Potvrdila také informaci, že se jedná o začlenění kralupské městské hromadné dopravy do PID: "Středočeský kraj ve spolupráci s organizací ROPID jedná také s městem Kralupy nad Vltavou a dopravcem ČSAD Střední Čechy o začlenění místních linek MHD do Pražské integrované dopravy."

Integrace by měla přinést několik výhod. "Tyto kroky jsou součástí spolupráce na přípravě společného integrovaného dopravního systému Prahy a Středočeského kraje, který by měl cestujícím přinést úspory na jízdném, lepší koordinaci jízdních řádů a další výhody. Při cestování autobusy a vlaky, ale i MHD v Praze i středočeských městech, budou moci cestující jet na jednu jízdenku, a to i při přestupech mezi různými dopravci," doplnila mluvčí.

Klíčová slova:
PID
MHD