Benešovský Ferdinand rozšiřuje nabídku a zvyšuje výstav

Pět druhů pivních speciálů stočených nově do třetinkových lahví
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Pivovar Ferdinand zaznamenal o 5 % vyšší zájem o sudové pivo než v loňském roce. Celkový výstav piva stoupne o 2000 hektolitrů na 27 000 hl piva za tento rok.

 

Pivovar založil roku 1897 arcivévoda František Ferdinand d'Este. Současnou budovu postavila jihlavská firma Ing. Josefa Rosenberga počátku 20. století. Pivo se zde vaří původním způsobem, otevřeným spodním kvašením a dokvašováním v ležáckých sklepích 60 až 90 dní. 

Vlastní sladovna

V pivovaru byla letos vybudována expediční půda pro menší prodej sladu.  „Jezdí k nám pro slad minipivovary i větší pivovary, například Bernard nebo Havlíčkův Brod, které mají speciální piva. Nemusejí pro něj cestovat do Německa. Někdo potřebuje třeba jen pětadvacet či padesát kilo, je to zkrátka taková naše služba, která se osvědčuje,“ říká sládek Jaroslav Lebeda. Pro domácí vaření piva je k mání pět základních druhů sladů v balení 1 - 5 kg.

Nové třetinky

Benešovský pivovar zavádí pět druhů pivních speciálů ve třetinkových lahví. „Již dlouho jsme o tom uvažovali, jen jsme v pivovaru museli vyřešit potřebné technické záležitosti. Hlavním důvodem lahví s obsahem 0,33l je záměr dostat se na místa, kde se standardně pivo netočí, jako jsou hotely, bary nebo kavárny,“ uvedl  jednatel pivovaru Ing. Petr Dařílek. 

Klíčová slova: