Soud s exstarostkou z Nové Vsi již tento týden

Jana Prokešová ještě jako starostka při kladení věnců několik měsíců před listopadovými volbami
zdroj: Oficiální web obce Nová Ves
Zobrazit fotogalerii (4)
Jana Prokešová ještě jako starostka při kladení věnců několik měsíců před listopadovými volbami

Podle žaloby by měla Jana Prokešová (dříve Uhrová) vyklidit obecní byt. Za jeho pronájem platí 1500 Kč měsíčně, což se nelíbí současnému vedení obce.

reklama

Žaloba na vyklizení bytu

Již tento týden proběhne první jednání na okresním soudu na Mělníku s bývalou starostkou Nové Vsi na Mělnicku, konkrétně ve středu 18. listopadu 2015 odpoledne.

Jana Prokešová (Uhrová)
v obci Nová Ves starostovala v letech
2007 - 2014.

Novému vedení obce v čele se starostou Martinem Exnerem se nelíbilo několik nesrovnalostí, které zjistili při prohlížení starých smluv. Jednou z nich je, že bývalá starostka má velmi výhodnou smlouvu na pronájem obecního bytu.

"Nájemné 1500 Kč za 136 m2 je asi 11,-Kč/m2, to je opravdu směšné. Vzhledem k tomu, že odmítla jednat o řešení, právníci nám doporučili podat žalobu na vyklizení bytu," uvedl starosta Exner. (více ve fotogalerii).

Nájemní smlouva z loňského roku podle starosty také vyloučila jednostranné zvýšení nájmu bez souhlasu paní Prokešové až do roku 2019. Paní Prokešová se redaktorce ČtiDoma.cz k celé problematice odmítla podrobněji vyjádřit a na zaslané e-maily neodpověděla.

V obecním bytě žila podle vedení obce nějakou dobu bez nájemní smlouvy. Detailnější info v článku Byt za 1500 Kč měsíčně? Exstarostka půjde k soudu

Soudní jednání bylo odročeno kvůli pádu z koně

Soudní líčení se mělo konat už 14. října, ale došlo ke komplikaci ze strany bývalé starostky. "Paní soudkyně Mgr. Kateřina Šidová nás informovala, že paní Prokešová se včera v 21 h omluvila, že spadla z koně a že má poraněnou hlavu a krční páteř, doložila to zprávou z Thomayerovy nemocnice v Praze. Paní Prokešová ale prý trvá na své přítomnosti při jednání. Rovněž si včera vzala právní zástupkyni," informoval redaktorku starosta Martin Exner 14. října odpoledne.

Jednání bylo odročeno na středu 18. listopadu 2015. "Paní soudkyně ale poučila zástupkyni paní Prokešové, že příště se bude jednání konat i bez paní Prokešové, že soud nevidí její přítomnost jako nutnou," uvedl v říjnu novoveský starosta.

reklama
#soud #Nová Ves #kauza

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.