Bleskový zásah hasičů v Černošicích. Požár uhasili za pár minut

Díky včasnému zásahu se zabránilo větším škodám

Velmi rychlý zásah se dnes v časných dopoledních hodinách povedl hasičům z Černošic-Mokropsů. K požáru rodinného domu v Riegrově ulici se dostali během několika minut a díky tomu zabránili rozšíření plamenů na celý objekt. 

reklama

Ani samotný zásah netrval dlouho. Podle hasičů bylo důvodem hladkého průběhu zejména včasné ohlášení celé události. Na místě bylo zjištěno, že šlo o požár elektroinstalace. Na likvidaci požáru byly použity dva sněhové hasicí přístroje. Během akce nebyl nikdo zraněn. Doprava kolem místa požáru nebyla nijak omezena.

O tom, jak byla rychlost zásahu důležitá, svědčí i fakt, že v podobných případech se nezřídka stává, že takto zasažené domy mohou kompletně lehnout popelem. Případně se může požár rozšířit i na okolní stavby.   

Podobné štěstí jako majitel domu v Černošicích neměli v Chrášťanech na Benešovsku. I tam byla jako jedna z možných příčin vedena závada na instalaci. Škoda byla přes milion korun.  

Velkou škodu zase způsobil požár, který museli hasiči hasit na konci dubna. V rodinném domě tam zřejmě shořelo větší množství peněz.

 

 

 

reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.