Čerstvé pivo Ferdinand až do domu

Lahvové pivo si můžete podle chuti namixovat ze sedmi druhů
Zdroj: Pivovar Ferdinand
Lahvové pivo si můžete podle chuti namixovat ze sedmi druhů

Benešovský Ferdinand rozváží každou středu čerstvé pivo po celé Praze. Objednávky končí vždy v úterý v 17 hodin. Za půllitrovou lahev zákazník zaplatí podle druhu piva od 10 do 16 korun. Za dopravu se neplatí.  

reklama

Specialitou Ferdinanda je čerstvé nefiltrované pivo, které se ráno stočí do PET lahve přímo z tanku. Za ochutnání rozhodně stojí speciály, například bylinné polotmavé pivo Sedm kulí, světlý speciál d´Este nebo hořký speciál Max 11%.

Vlastní sladovna

Pivovar Ferdinand používá technologii spodního kvašení a dozrávání v ležáckých sklepích. Je jeden z mála posledních pivovarů v Česku provozujících vlastní sladovnu. Všech osm druhů piv v Benešově vaří podle původních receptur, sedm druhů je k dostání v lahvích.

"Věříme, že z naší nabídky si vybere každý a naše skutečné pivo ocení sváteční pijani i fajnšmekři,“ říká sládek Pivovaru Ferdinand Jaroslav Lebeda.

Po Praze vozí pivo Ferda

Rozvozová služba pivovaru se jmenuje Ferdadomu.cz. "Hlavní devizou Ferdy domů je pravidelný dovoz celých bas a zákazníkovi odpadá problém s vracením prázdných lahví. Navíc si u nás může basu libovolně namixovat," vysvětluje pivovarník Petr Dařílek. V Praze je o rozvoz piva zájem a produkce pivovaru roste. 

Další informace získáte na stránce Ferda domů 

Recept na pivní sýr - Naservírujte hostům staročeskou pochoutku: lehký pivní sýr. 
Na čtyři porce potřebujete: 300 g tvarohu, 1 l světlého piva Ferdinand, kmín, sladkou mletou papriku, pepř, sůl. 
Postup: Kmín umelte, smíchejte s paprikou a solí. Tvaroh (pokud možno méně tučný) rozmačkejte na kaši, zamíchejte do ní koření a zalijte v misce pivem. Přikryjte pokličkou. Nechte zrát za oknem asi 5 dnů. Potom sýr rozmixujte a nechte ještě další dva dny zrát. Podávejte s čerstvým pečivem, máslem a jemně nasekanou pažitkou.
reklama
#pivo #obchod #pivovar Ferdinand

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.