Muž málem uhořel, vše jen kvůli vajíčkům

Hasiči měli plné ruce práce
HZS hl. m. Prahy
Zobrazit fotogalerii (4)
Hasiči měli plné ruce práce

Když si děláte jídlo, opravdu není dobré usnout. Moc dobře už to ví i muž z Prahy 4, který málem uhořel jen proto, že si chtěl k snídani udělat vajíčka. Chybělo jen málo, aby se více nadýchal nebezpečného kouře a záchanáři by si mákli ještě o něco víc. 

reklama

Nejčastější příčinou vzniku požáru v domácnostech jsou spálené potraviny. Nejinak tomu bylo i v tomto případě, kdy si muž po noční službě chtěl uvařit k snídani vejce a unavený na chvíli usnul. "Požár kuchyňské linky se pak snažil sám uhasit, ale už to nebylo v jeho silách," povrdila mluvčí středočeských hasičů Pavlína Adamcová. 

Denně koukají smrti do tváře. Hasiči lezci jsou neustále v ohrožení života.

Při hašení se muž nadýchal zplodin hoření a popálil se. Naštěstí to však nebylo vážné a spravilo to ošetření přímo na místě. Hasičů se na místo pro jistotu sjel větší počet, než byl nakonec potřeba. Přeci jen šlo o požár v pátem patře osmipatrového domu. "Netušili jsme, kolik lidí bude třeba evakuovat," vysvětlila Adamcová důvod účasti jednotek z Modřan, Chodova a Krče. 

Hasiči nikdy nevědí, co kde vybouchne. Tady výbuch doslova rozmetal dům.

Vše nakonec zvládli hasiči z Modřan v dýchací technice jedním vodním proudem a dům odvětrali pomocí přetlakové ventilace. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při přípravě potravin a škoda, která požárem vznikla, je odhadnutá na 100 tisíc korun.

Budiž tento příklad mementem pro všechny, kteří nechávají zapnutý porák bez dozoru. Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech a na světě může být během několika vteřin. Pak už je pozdě litovat. 

reklama
#požár bytu #vajíčka na sporáku #sám oheň nezvládl #usnul při dělání snídaně

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.