Další šílenec! Muž se sekerou chtěl vraždit

Domácí násilí by se mělo co nejdříve nahlásit
Ilustrační foto: archiv
Domácí násilí by se mělo co nejdříve nahlásit

Podobné případy v poslední době rostou jako houby po dešti nejen v zahraničí, ale bohužel i u nás. V jedné obci na Hořovicku ohrožoval muž sekerou dceru své partnerky a pak i její sestru a strýce, kteří přišli na pomoc. Chybělo málo a mohlo to skončit obrovskou tragédií.

reklama

Není to tak dávno, co zřejmě psychicky narušená žena v obchodním centru na Andělu ubodala náhodou kolemjdoucí. Chvíle obrovského strachu teď prožívali i obyvatelé jednoho domu na Berounsku. Jedenapadesátiletý muž pod vlivem alkoholu tam nejprve zaútočil na mladou ženu. Nejprve ji napadal slovně, postupně výhružky stupňoval a hrozil i zabitím.

Některé útoky míří přímo na policisty, opilec mu dal pěstí.

Žena se proto z obavy o život zamkla v pokoji a přivolala si na pomoc svou sestru a strýce. Jenomže to násilníka ještě víc vyhecovalo. "Rozzuřený muž však nezůstal jen u slovních projevů a přistoupil ke dveřím pokoje, kdy se za pomoci násilí a přinesené paličky na maso snažil vniknout dovnitř," upřesnila policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

Násilí je potřeba předcházet, aby se z dětí nestaly oběti.

Když na místo dorazila pomoc, agresor zaútočil i na sestru a strýce nebohé ženy. Naštěstí neuspěl, ale do kotelny si došel pro lepší zbraň. "Vrátil se s napřaženou štípací sekerou o délce 72 centimetrů. Rozběhl se proti poškozeným, kterým se podařilo utéct na ulici před dům a zavolali policii," dodala Pučelíková.

Sousedské spory mohou končit různě, například i střelbou.

Po krátké chvíli však za nimi šílenec vyběhl a v ruce držel dřevěný hranol. Oba pak pronásledoval dalších několik metrů a řval, že je zabije. Nakonec to vzdal a vrátil se k ženě v domě. Krátce nato na místo dorazila policejní hlídka. Muž už byl zpět v domě, kde se snažil zabarikádovat s odhodláním, že se policistům nevzdá.

Nechyběly další výhružky ublížení na zdraví a zabití všech policistů, kteří se ho budou snažit zadržet. Policistům, kteří byli na místě, se však podařilo s mužem navázat slovní kontakt a nakonec ho přesvědčit, aby svého jednání zanechal a opustil dům. Teď mu hrozí až tři roky ve vězení.

Nebyl to prý zdaleka první případ, kdy se tento chlápek choval ke svým blízkým násilně. Ti se to však báli oznámit. "Věděl to tady každý. Stále jsme jim říkali, ať to vyřeší, ale asi se styděli. Prát špinavé prádlo na veřejnosti asi nechce nikdo," pokyvoval hlavou jeden z obyvatel obce. 

reklama
#domácí násilí #útok na ženu #sekera #blázen #zásah policie #pokus o vraždu

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.