Požár auta u benzinky mohl skončit výbuchem, hasili i kolemjdoucí

Mercedes-Benz ​hořel v blízkosti čerpací stanice. Díky včasnému zásahu pěti svědků požáru a přivolanému hasičskému sboru se nic nestalo. Kdyby se požár rozšířil na celé auto, mohlo být zle.

reklama

Když vám začne hořet auto, je to šok. Opravdové zděšení nastane, když auto hoří v blízkosti čerpací stanice. Něco o tom ví řidič auta Mercedes-Benz.

Požár auta Mercedes-Benz C220 CDI vzplanul u motoru, rychle se však rozšiřoval dál. Řidič měl štěstí v neštěstí, protože se seběhli kolemjdoucí a ihned začali hasit auto bez ohledu na svou vlastní bezpečnost. Měli k dispozici pět ručních hasicích přístrojů, díky čemuž se podařilo udržovat požár jen v části auta. V případě, že by vzplanulo celé, hrozilo, že by mohly vybuchnout tlakové lahve v okolí čerpací stanice. Výbuch benzinky, který by následoval, by mohl mít mnoho obětí. Za šťastný konec vděčíme duchapřítomným kolemjdoucím a taky rychlému zásahu hasičů z Holešovic. Pod úplnou kontrolu dostali požár až právě oni. Oheň napáchal škody za 150 tisíc korun.

K požárům automobilů dochází v Praze poměrně často. Statistika uvádí, že od začátku roku do konce srpna hořelo v Praze 166 vozů. Nejčastěji hoří auta na benzínový pohon - zatím jich hořelo 109, méně často hoří auta na naftu (zatím 43). Pokud jde o hybridní automobily, hořelo jich jen 14. Statistika je samozřejmě ovlivněná tím, že hybridních aut pořád není na našich silnicích tolik.

 

 

reklama
#auto #hasiči #hořelo #zásah #čerpací stanice #požár #nebezpečný požár

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.