POČASÍ: První polovina listopadu bude teplá, pak přijde sníh

Jakmile klesne teplota pod nulu, barevné listí rychle opadá
Špánik Aleš
Jakmile klesne teplota pod nulu, barevné listí rychle opadá

Začátek listopadu s sebou přinese příjemné počasí s teplotami v maximech až na 12 °C.

Se sv. Martinem však vkročíme přímo do zimy.

reklama

Po chladném a na srážky bohatém říjnu nás čeká zatažený listopad bez sluníčka. Užijte si procházky teď, protože po sv. Martinovi už bude zima.

 

Letošní listopad bude hodně proměnlivý, v jeho počátku budou dny ještě příjemné na procházky, výraznější ochlazení a první krok do zimy přinesou až dny po sv. Martinovi. "Listopad bude zatažený, průměrnou délku slunečního svitu v listopadu odhadujeme na pouhých 49 hodin," popisuje Dagmar Honsová výhled slunečního svitu na listopad.

V nejbližších dnech

Od středy se bude držet teplota mezi pěti až deseti stupni. Až do neděle nás čeká převážně zatažená obloha, občasné dešťové přeháňky a ranní mlhy. Vát bude mírný jihovýchodní vítr. V horách se můžeme těšit na sněžení.

Zbytek listopadu

V příštím týdnu nás nepřekvapí zatažená obloha, přeháňky a teploty klesající ráno až k -3 °C. Další týden bude ve znamení postupného ochlazování a sníh bude padat i ve středních polohách a ne jen na horách. Konec listopadu potěší vyjasněním. Čeká nás polojasno, ale pokles denních teplot. Maxima se dostanou jen k 6 °C a ranní teploty spadnou až na -6 °C.

reklama
#počasí #málo světla #temný #listopad #chladný #sluneční svit

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.