Vyprošťování řidiče, který pokácel autem strom

Záchranka čekala na odklizení cesty, aby mohla řidiče odvézt do Motola
Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy
Záchranka čekala na odklizení cesty, aby mohla řidiče odvézt do Motola

Kladenští hasiči vyjížděli i na Štědrý den, a to k řidiči, který nejspíše kvůli náledí havaroval a narazil do stromu. Bylo nutné dokonce i jeho vyproštění speciální technikou.

reklama

Pět minut před šestou ranní 24. prosince havaroval řidič Škody Felicie Combi a zůstal zaklíněn ve svém autě. Nehoda se stala mezi obcemi Hostouň a Hřebeč na Kladensku.

"Na místo jsme poslali rychlé zásahové auto i cisternovou stříkačku," potvrdil hasič Lukáš Vejvar. Auto čelně narazilo do vzrostlého stromu. Hasiči dojeli na místo první, a proto to byli právě oni, kdo poskytli řidiči první pomoc. "Bylo nutné použít speciální techniku na vyproštění řidiče. Konkrétně šlo o hydraulické vyprošťovací soupravy. Těmi jsme odstranili levé přední i zadní dveře. Pak jsme použili ještě řetězové úvazky a hydraulický rozpěrný válec, díky kterému jsme odtlačili palubní desku s volantem," popsal komplikovaný zásah Lukáš Vejvar.

Hasiči museli motorovou pilou rozřezat i kus stromu, který se při nárazu auta zlomil a zatarasil celou vozovku. Záchranka pak mohla konečně zraněného řidiče odvézt do Motola. Řidič i navzdory nehodě zůstal po celou dobu zásahu při vědomí. 

 

 

reklama
#hasiči #řidič #Štědrý den #kladno

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.