Obrovský požár bytu si vyžádal evakuaci celého paneláku

Hasiči evakuovali celý panelák
 

Požár v jednom bytě v Praze na Černém Mostě si vyžádal velký hasičský zásah. Přestože se podařilo oheň kontrolovat, obyvatelé paneláku museli být evakuováni. Škoda se zatím odhaduje na milion a půl korun. 

Na místo hasiči vyrazili dnes krátce po jedné hodině odpolední. "Postupně na místo přijelo 6 hasičských jednotek k požáru bytu 1+1 ve druhém patře panelového domu. Z hořícího bytu jsme zachránili ženu a dítě,“ potvrdil tiskový mluvčí hasičů Martin Kavka.

Hasiči z bezpečnostních důvodů nakonec přistoupili k celkové evakuaci devítipatrového paneláku v ulici Kapitána Stránského, panovaly totiž obavy o rozšíření zplodin ve společném prostoru. "Někteří obyvatelé domu museli být předáni do rukou záchranné služby," dodal Kavka. Záchranáři vyšetřili celkem 27 lidí, z toho pět dětí a dva invalidy. "U tří obyvatel domu jsme shledali nutným převoz do nemocnice a následné vyšetření. Šlo o jednu rodinu, tříletou holčičku, těhotnou ženu a jejího partnera. Byli převezeni do nemocnice Na Bulovce," popsala zásah tisková mluvčí záchranky Jana Poštová.

Vzhledem ke komplikovanému zásahu muselo být k hašení použito dvou proudů a posloužila i přetlaková ventilace k odvětrání chodeb. V 16:00 byl již požár zcela zlikvidován. Příčinu požáru zatím hasiči neznají. Vyšetřovatel požárů však na místě odebral vzorky spotřebičů, které mohly být na vině. Škoda na bytě je milion a půl korun. Ostatní nájemníci se už pomalu vracejí do svých bytů, rodina ze zničeného bytu zatím dostane náhradní