Noc plná ohně: Rozsáhlý požár v pražské Michli nadělal pořádnou paseku

Na místě musela zasahovat hned desítka jednotek hasičů.
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Hned deset jednotek hasičů muselo v noci zasahovat u požáru haly v ulici Nad Vršovskou horou v Praze 10. Ta po příjezdu hasičů hořela v plném rozsahu. Příčina požáru a vzniklé škody se stále vyšetřují.

Zasahovat se začalo krátce po půlnoci. Hala o rozměrech 60 x 20 metrů byla po příjezdu prvních jednotek zachvácena plamenným hořením v plném rozsahu. “Hasiči pracovali v dýchací technice pomocí 11 C proudů, dva proudy byly vedeny po žebříku a plošině. S ohledem na náročnost zásobování místa požáru vodou bylo asi 300 metrů od objektu zřízeno provizorní stanoviště z podzemního hydrantu,” popsal práci hasičů Martin Kavka, tiskový mluvčí HZS Praha.

Oheň zasáhl i okolní objekty

Hasiči se mimo samotné hašení haly museli soustředit i na okolí. Objekt se nachází v hlídaném oploceném areálu v blízkosti dalších průmyslových budov. "Před halou byly zaparkovány dva nákladní automobily, které byly požárem zničeny. Sálavé teplo poškodilo plastové časi dalších automobilů stojících v okolí haly," vysvětlil Kavka.

S ohledem na rozsah požáru a počet zasahujících jednotek byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Hasiči-chemici prováděli během zásahu měření koncentrací škodlivin, které unikaly do ovzduší, ty ale únosnou mez nepřekročily. "Povětrnostní podmínky příznivě ovlivnily rozptyl zplodin hoření mimo obytnou část v okolí místa požáru," uvedl tiskový mluvčí HZS Praha.

Před čtvrtou hodinou ranní na místě zůstaly jednotky na dohašování ohnisek požáru pod částečně zničenou konstrukcí haly. "Na místě pracuje také vyšetřovací skupina hasičů a policistů. Došetření příčiny požáru se protáhne do odpoledních hodin. Rozsah škody se zatím zjišťuje," dodal Kavka.

Klíčová slova: