Kolín chystá opravu Masarykovy ulice. Část bude hotova již letos

Masarykova ulice projde kompletní rekonstrukcí, uzavírku by to ale znamenat nemělo
kolik.prubezne.cz
Zobrazit fotogalerii (3)
Masarykova ulice projde kompletní rekonstrukcí, uzavírku by to ale znamenat nemělo

V Kolíně se rozhodně nelení a pokračuje se v nastoleném trendu. Po tom, co se dlouhodobě pracovalo v Ovčárecké ulici, se nyní brzy začne tvořit nová silnice i v rámci Masarykovy ulice. Rekonstrukce se bude týkat celé její délky od křižovatky s Benešovou až po křižovatku s Žižkovou ulicí. Co se v lokalitě bude dělat a jak dlouho práce potrvají?

reklama

Město Kolín vyhlásilo už výběrové řízení na dodavatele stavebních prací. Rekonstrukce zabere prakticky celou ulici. Bude se jednat o kompletní výměnu povrchů, včetně zarovnání obrubníků, ale rovněž také předělání tří okružních křižovatek, které byly v minulosti vybudovány tak trochu jako provizorní a bylo jasné, že se jednou o ně bude muset město postarat.

"Celková rekonstrukce jedné z nejvyužívanějších místních komunikací je připravena. Nový povrch, vyrovnání obrub a kompletní rekonovace tří kruhových objezdů výrazně změní "Masaryčku"," optimisticky nastínil místostarosta Michael Kašpar.

Kdy se začne a skončí?

Rekonstruce se v rámci Masarykovy ulice nebude týkat pouze okružní křižovatky u gymnázia. Ta je totiž podle vedení radnice v pořádku a stav se nemusí nijak podporovat rekonstrukcí. Právě křižovatka u gymnázia je takovým návodem na to, jak by měly všechny tři uvedené křižovatky na "Masaryčce" vypadat.

Konkrétní termín začátku a konce stavebních prací v této části města ještě není přesně známý. "Zda začneme již na podzim, nebo kompletně na jaře, záleží na výběrovém řízení a klimatických podmínkách. Nicméně do léta příštího roku bude jako nová," vysvětlil Kašpar.

Hodně se řešil také fakt, zda se díky rekonstrukci navýší i počet parkovacích míst v lokalitě. Momentální stav totiž není zcela dostačující. "Po rekonstrukci povrchů a kruháků by měl být počet míst zhruba stejný, na rozšiřování zde moc možnosti nejsou," podotkl kolínský místostarosta.

K úplné uzavírce v průběhu rekonstrukce nedojde. Komunikace je totiž dost široká na to, aby bylo možné zachovat obousměrný provoz. Bude však nutné na určitou dobu zrušit parkovací stání a donutit řidiče naučit se vyhledávat jiné v přilehlých ulicích.

reklama
#Kolín #rekonstrukce #parkování #kruhové objezdy #Ovčárecká #Masarykova ulice

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.