Hořící stromečky, protestující ornitologové a rukojmí v Příbrami

Ornitologové protestují a stromečky rychle hoří
 

Rok už se blíží ke konci, ale události běží nepřetržitě dál. Zprávy prostě nikdy nespí a nemají ani dovolenou. Je proto důležité mít přehled, aby člověk věděl, že třeba ornitologové chystají protesty a hasiči vyjeli k záchraně labutě. 

Na Štědrý den bylo v ČR 44 požárů. U třech z nich se jednalo o hořící vánoční stromeček. V Praze v Lucemburské ulici při požáru zemřela čtyřicetiletá žena. Miloš Zeman vyslal svoje vánoční poselství. Kritizoval demonstranty a pochválil vládu.

Babiš reagoval kladně. Byl prý velmi objektivní. Cena deseti nejdražších starožitností se letos zvedla o devět milionů. Nejdražší položkou na aukčním trhu byly spisy Mikuláše Koperníka za 2,48 milionu korun včetně aukční přirážky. Myslivci mají dost krmiva, ale postrádají vodu. Zvěř tím velmi trpí. Ornitologové protestují, protože ohňostroje zabíjí ptáky.

Seniorovi na Kladensku zapálila kočka celý dům. Zda záměrně nebo náhodou, se neví. Starosta mu již sehnal nové bydlení. Hasiči vyjeli k záchraně labutě, která měla plechovku na hlavě. Zvířátka měla obalený stromek dárky. Dočkala se tak zvířátka v Záchranné stanici pro hendikepované živočichy v Huslíku u Poděbrad. Policisté odhalili podvodné e-shopy. Nuceně bylo zablokováno až 2 500 kreditních karet. Jednomu muži se podařilo dostat na titulní stránky novin, když držel v příbramské bance lidi jako rukojmí. Chtěl údajně vyjednávat a podat trestní oznámení. Muž však nebyl Denzel Washington a po třech hodinách ho zadržel Útvar rychlého nasazení (URNA). Nikdo nebyl zraněn. Baby box dal od roku 2005 šanci na nový život už 180 dětem. Ve veřejné sféře letos pracovalo nejvíce lidí za posledních sedm let. Konkrétně se jedná o 634 700 lidí.