Číňané s krajem uzavřou dohodu o podpoře cestovního ruchu

Provincie Sečuán

Středočeský kraj spolupracuje s čínskou provincií Sečuán a sestavili spolu Memorandum o spolupráci v oblasti cestovního ruchu.

reklama

 

Zastupitelstvo Středočeského kraje podepsání Memoranda posvětilo v pondělí 27. července na zasedání.

„Cestovní ruch je považován za odvětví, které významnou měrou přispívá k rozvoji hospodářské a sociální prosperity obyvatel. Je důležitým generátorem nových pracovních příležitostí. Nicméně dosažení výsledků v oblasti rozvoje cestovního ruchu je podmíněno dlouhodobým cílevědomým úsilím a společným koordinovaným postupem partnerů. Proto jsem rád, že jsme podpisem Memoranda k takové dlouhodobé spolupráci položili solidní základy,“ řekl náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Karel Horčička (ČSSD).

Oba partnerské regiony se zavazují ke vzájemné propagaci na veřejnosti, k podpoře investičních příležitostí v oblasti cestovního ruchu a k prosazení kroků, jež usnadní cestování mezi krajem a provincií Sečuán. Plánuje se například zavedení přímé letecké linky mezi Prahou a Čcheng-tu, které je hlavním městem provincie.

Mezi kroky, které by měly pomoci přiblížit jeden region druhému, patří organizace výstav a tiskových konferencí, podpora propagace lokálních výrobků partnerské strany, organizování poznávacích cest pro lokální novináře a cestovní kanceláře, a také spolupráce v oblasti vzdělávání a odborné přípravy v turistickém průmyslu obou regionů. V září se v rámci cesty do Sečuánu bude konat výstava představující Středočeský kraj.

Pár zajímavostí o Sečuánu

 

  • Má rozlohu 485 000 km²
    Pro srovnání:

    celá Česká republika zabírá plochu 78 866 km²
    Středočeský kraj se rozprostírá na 11 014 km²
  • V roce 2011 měla provincie Sečuán 80,5 milionu obyvatel
    Pro srovnání:
    ČR v roce 2013 měla 10,5 milionu obyvatel,
    Středočeský kraj měl na začátku roku 2015 1,3 milionu obyvatel
  • Bylo zde nalezeno spoustu druhů dinosaurů
  • Nachází se tu několik památek UNESCO, a to E-mej-šan a Lešanský Buddha, pohoří Čching-čcheng a Tuťiangjenský zavlažovací systém, Přírodní rezervace Wolong a Ťiou-čaj-kou
https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/cinane-s-krajem-uzavrou-dohodu-o-podpore-cestovniho-ruchu-14791
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.