Už jste potkali živou dýni?

Slečna Dýňová s dýní
foto: Soňa Brunnerová
Slečna Dýňová s dýní

Příležitosti takovou dýni potkat máte na dalším ročníku Zámeckého dýňování v Nelahozevsi v sobotu 10. října. Zámečtí si připravili zábavný program pro všechny.

reklama

Originalita vítězí

Na nádvoří zámku si budete moci dýni nejen vyřezat a nazdobit, ale dokonce ji přihlásit do fotografické soutěže. "Nejoriginálněji vyřezané a nazdobené dýně budou odměněny," slibují pořadatelé a dodávají: "Nezapomeňte si s sebou přinést pomůcky k vyřezávání a vydlabávání dýní, samotné dýně můžete zakoupit přímo na zámku."

Na správném Zámeckém dýňování nebudou chybět ani stánky s občerstvením, kde najdete rozličné dýňové speciality, na kterých si můžete pochutnat i v Zámecké restauraci. Kromě stánků s občerstvením na nádvoří natrefíte na stánky s řemeslnými výrobky.

Divadlo, prohlídky či koncert


Organizátoři doporučují rezervaci jednotlivých částí programu na telefonním čísle  315 709 111 nebo
e-mailu info@zameknelahozeves.cz
 

V ceně vstupenky budou dětské či dospělácké prohlídky nebo koncert hodonínského souboru Mutěňané - Čejkovjané v Rytířském sále.

Po zakoupení vstupenky se můžete také účastnit Dýňové olympiády s žertovnými disciplínami na parkovišti pod zámkem. Ta je letos novinkou.

Pro rodiče s odvážnými dětmi zámečtí připravili výpravu do zakletého sklepení, kde se ukrývá několik zámeckých strašidel, se kterými se děti potkají.

 


V Rytířském sále mohou i méně odvážné děti zhlédnout divadelní představení pohádky Dlouhý, Široký a Bystrozraký.

O víkendu 21. a 22. listopadu zámek Nelahozeves pořádá Adventní slavnosti.
https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/uz-jste-potkali-zivou-dyni-16555
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.