Stavba kanalizace ve Slaném omezuje provoz v Husově ulici

Mapa nového dopravního značení v Husově ulici
Zobrazit fotogalerii (1)
 

Pěší zóna ve Slaném prochází revitalizací, která začala v červnu a trvat by měla až do podzimu. Buduje se kanalizace a zároveň probíhá archeologický výzkum. Cílem revitalizace je dát ulici novou tvář.

 

Město Slaný uveřejnilo 21. července na svém webu informaci, že v následující etapě pokračování stavebních prací dojde v následujících 14 dnech k omezení provozu a ke změně průjezdnosti v oblasti křižovatky Husovy ulice, ulice Dr. E. Beneše, Třebízského a Palackého ulice.

Bude zde totiž probíhat výstavba kanalizace a napojení do stávající kanalizační šachty. „Prosíme o sledování aktuálního dopravního značení. Zároveň budou zahájeny práce na kanalizačních přípojkách od č.p. 108 směrem k Masarykovu náměstí,“ informuje město na svém webu.

Rekonstrukce hlavní třídy města Slaný probíhá od července a měla by trvat konce října letošního roku, a to za plného provozu, což způsobuje omezení pohybu ulicí. Ulice získá nový vzhled a nové uspořádání.

Revitalizace Londy (pěší zóny v Husově ulici) začala 13. července odkrytím v místě bývalé Lounské brány. Byl zde zahájen archeologický průzkum. Z druhého konce ulice (z náměstí) začal probíhat hluboký výkop k inženýrským sítím. Pohyb na Husově ulici je částečně omezen, avšak do obchodů a obytných domů je možno chodit přes lávky.

Omezeno je z malé části i parkování v jihozápadním rohu náměstí, protože vyhrazenou část využívá stavební společnost jako parkoviště pro své stroje a materiál. Po dobu realizace projektu došlo k částečnému dopravnímu omezení a ke změně současného dopravního značení v přilehlých lokalitách.