Dětské hračky, potraviny i kosmetika dopadly dnes katastrofálně

Výrobky pro děti musí být maximálně bezpečné.
Zdroj: Krajská hygienická stanice Středočeského kraje
Zobrazit fotogalerii (10)
Výrobky pro děti musí být maximálně bezpečné.

Středočeská hygienická stanice vydala dnes další varování. Katastrofální výsledky našla v potravinách, kosmetice, dětských hračkách i dalších výrobcích pro děti do tří let.

 

reklama

 

Nejčastějšími prohřešky byly - špatné označení výrobku, chybělo složení výrobku, doba spotřeby, a u některých dokonce i výrobce či dovozce. Dále pak označení, která musí být v češtině, byla označena jen anglickými popisky. Nejvíce u kosmetiky, jako jsou oční stíny, krémy, laky na nehy, rtěnky a lesky na rty. Také u potravin, dětských výrobků a hraček..

"Při zakoupení nekvalitního výrobku jste oprávněni jej prodejci samozřejmě vrátit," říká hlavní hygienik České republiy Vladimír Valenta. Riziko nekvalitního kosmetického výrobku nespočívá jen v reakci ihned po aplikaci, ale  především následně v případě vedlejší účinků.

"Toxikologická střediska nemají možnost zjistit podrobné informace o složení přípravku, a zvolit tak rychlé a náležité lékařské ošetření," varuje Vladimír Valenta.

Pokud takový výrobek přece jen objevíte, jste oprávněni jej vrátit prodejci, u kterého jste výrobek zakoupili.

Ve fotogalerii si můžete prohlédnout jednotlivé výrobky, které byly označeny jako nebezpečné.

 

 

 

 

reklama
#hygiena #kosmetika #spotřeba #potraviny #hračky

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.