Dodávka přeletěla na dálnici svodidla, skončila v protisměru

Facebook

Dodávka havarovala na dálnici R 10 z Prahy na Mladou Boleslav, auto přeletělo svodidla. Výsledkem jsou tři zranění, řidič musel být dokonce transportován letecky do střešovické nemocnice.

reklama

 

Ze zatím neznámých důvodů havarovala dodávka na silnici ve směru z Prahy do Mladé Boleslavi. Autonehoda se stala kolem 11:30 na 25,5 kilometru silnice, mezi exity Tuřice a Benátky nad Jizerou.

"První informací, která se k nám dostala, bylo, že řidič je zaklíněný v autě, proto jsme vypravili na místo vrtulník, který řidiče převezl do Ústřední vojenské nemocnice s podezřením na zranění hrudní páteře," komentuje tisková mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová​. "Jeden člen posádky byl s tržným zraněním na rukou převezen do nemocnice v Mladé Boleslavi. Druhý tam byl převezen jen na pozorování," shrnuje Effenbergerová.

"Dodávka přeletěla svodila a dostala se do protisměru, proto byly v první chvíli uzavřeny oba směry silnice. Na silnici přistál vrtulník a odvezl těžce zraněného řidiče. Následně jsme otevřeli směr silnice na Prahu a o další půlhodinu později se nám podařilo odklidit vrak dodávky. Silnice je teď průjezdná v obou směrech," dodává Jaroslav Gabriel, mluvčí hasičů.

Motorkář se srazil s dodávkou
Vrtulník zasahoval také včera po sedmé hodině ranní na Říčansku v obci Stuhařov, vážná nehoda dodávky a motocyklu si vyžádala těžké zranění motorkáře. Ten zůstal uvězněný mezi plotem a motorkou. Na místo dojeli nedříve hasiči, kteří poskytli motorkáři první pomoc. Následně transportovali zraněného až k vrtulníku, který přistál na nedalekém fotbalovém hřišti. Hasiči pomohli i při nakládání zraněného na palubu vrtulníku, kde jej převzala do péče záchranná služba.

reklama
#nehoda #dodávka #řidič #R 10 #D 10 #vrtulník

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.