Domácí bramborové spirálky si zamilujete! Zkuste RECEPT
Na poutích, posvíceních, jednoduše akcích nejrůznějšího druhu bývají lahodné bramborové spirálky. Stojí 30 nebo 50 korun, my vám je dneska předvedeme doslova za pár kaček!
Také máte rádi bramborové spirálky, a nevíte, jak na ně? Dneska přinášíme zaručený recept, podle kterého je zvládne každý!
Podlouhlé brambory
Olej
Špejle
Sůl
Bylinky
Brambory neloupeme! Pouze je velmi dobře očistíme a případně špičky brambor odřízneme, následně každou propíchneme špejlí. Do brambory, nejlépe na prkénku, zařízneme nůž, pomalu spirálovitě otáčíme bramborou, a tak ji obkroužíme po celé délce. Ovšem pozor, nesmíme bramboru zcela rozříznout, nedržela by na špejli. Naříznuté brambory na špejli trochu natáhneme. Následně je namočíme do ledové vody.
Připravené spirály potom smažíme ve fritéze. Pokud chceme zdravější variantu, tak je jen lehce potřeme olejem a upečeme v troubě – asi 15 minut při 200 °C. Pozor, solíme až po upečení (nebo smažení). Kdybychom je osolili dříve, tak pustí vodu a nebudou křupavé. Můžeme přidat bylinky!
Mňam.