Europoslanec Zdechovský: Německo trestuhodně vyměklo! Pro kancléře Scholze jsou peníze asi víc než svoboda a mír

Tomáš Zdechovský považuje sankce proti Rusku za nedostatečné
Tomáš Zdechovský považuje sankce proti Rusku za nedostatečné
názor

"Nejtvrdší balíček proti Rusku". Tak evropští lídři pojmenovali sankce, které schválili proti Rusku. Míří na dopravu, ekonomiku i energetiku. Podle mnohých je to však reakce nedostatečná a Vladimira Putina od agrese na Ukrajině neodradí.

reklama

Odstřižení Ruska od mezinárodního platebního systému SWIFT neproběhlo. Proti byly Německo, Itálie, Malta a Kypr. Sankce na samotného Vladimira Putina uvaleny nebyly. Rusko tak dál může financovat válku na Ukrajině.

„Za této situace jsou sankce naprosto nedostatečné. Evropští lídři mohli ukázat, že od slov "Jsme s Ukrajinou" přejdou ke konkrétním činům a vyřadí Rusko ze systému SWIFT. To se nestalo, bohužel,“ potvrdil Čtidoma.cz europoslanec Tomáš Zdechovský.

Diplomacie selhala

Místopředseda KDU-ČSL poukazuje zejména na roli našeho západního souseda. „Německo trestuhodně vyměklo, především kancléř Scholz, pro kterého jsou asi peníze víc než svoboda a mír.“

Europoslanec naopak oceňuje, že česká vláda patří v EU k těm, které prosazují nejtvrdší možné sankce. „Nicméně, musíme si otevřeně přiznat, že diplomacie selhala. Sankce se projeví až v čase a pokud chceme Ukrajinu zachránit, pak jí musíme vojensky pomoci,“ doplnil pro Čtidoma.cz.

KAM DÁL: Dejte mi pistoli a Putina, přeje si těhotná Ukrajinka. Shořel nám dům, rodina se nehlásí.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/europoslanec-zdechovsky-nemecko-trestuhodne-vymeklo-pro-kanclere-scholze-jsou-penize-asi-vic-nez-svoboda-a-mir-68565
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.