Exstarostka s nízkým nájmem realitní makléřkou. Obec se s ní soudí

Exstarostka se vydala na dráhu realitní makléřky. Přitom sama obývá byt o výměře 100 m čtverečních za 1500 Kč měsíčně
Koláž: Soňa Brunnerová (zdroj: dumrealit.cz)
Zobrazit fotogalerii (9)
Exstarostka se vydala na dráhu realitní makléřky. Přitom sama obývá byt o výměře 100 m čtverečních za 1500 Kč měsíčně

Jana Prokešová byla starostkou Nové Vsi do roku 2014. Od března 2015 pracovala v realitách. Sama platí za byt 3+kk nájem 1500 Kč měsíčně. Stojí si za tím, že to je adekvátní částka. Vedení obce s tím nesouhlasí.

reklama

Ze starostky makléřkou

Jana Uhrová se na jaře vdala a změnila své příjmení na Prokešová.
Úřad v Nové Vsi vedla jako starostka od roku 2007 do listopadu roku 2014.
Nyní zůstává opoziční zastupitelkou.
Od března 2015 je vedena jako realitní makléřka u společnosti Dumrealit.cz

Pod jménem Jana Uhrová je bývalá starostka Nové Vsi vedena od března 2015 jako makléřka od kanceláře Progres sídlící v Kralupech nad Vltavou, což je franšíza firmy DUMREALIT.CZ. V současné době žádné reality podle informací na internetu k prodeji či pronájmu nenabízí.

Paní Prokešová si stojí za tím, že výše jejího nájmu je adekvátní vzhledem k tomu, že podkrovní byt 3+kk o výměře 100 m2 je v povodňové zóně a nachází se nad pohostinstvím, kde je rušno. Platí nájemné 1500 Kč za měsíc, kterou stanovila smlouva z roku 2014. Podle stávající smlouvy nelze do roku 2019 nájemné jednostranně zvýšit.

S tím současná vládnoucí koalice v čele s Martinem Exnerem nesouhlasí, a proto se s Prokešovou soudí. Podle žaloby by obecní byt měla vyklidit. Podle starosty je tato částka směšná.

Obdobného názoru je také člověk pracující v oboru realit, který si nepřeje být jmenován: "Nechápu jak žena, která řekne, že nájem 1 500 Kč za takový byt je adekvátní, může dělat makléřku."

 

Názorové rozepře v obci

Podle znaleckého posudku, který si nechala vypracovat obec Nová Ves, se tržní cena onoho bytu pohybovala kolem necelých 5 tisíc korun.  V polovině listopadu se uskutečnilo první jednání u okresního soudu na Mělníku. Druhé jednání by mělo proběhnout v lednu 2016.

Občané Nové Vsi byli kvůli těmto neshodám delší dobu názorově polarizováni. Někteří z Novovesanů stojí za bývalou starostkou, část za novým vedením. Exstarostka Prokešová má pocit, že o ní nové vedení šíří pomluvy. Uvedla to u soudu ve svém vyjádření. Starosta Martin Exner tvrdí, že o ní žádné pomluvy nešíří. Podle jeho názoru se situace v obci zklidnila.

O této kauze jsme psali v minulosti (viz. Čtěte dále)

reklama
#nájem #soud #Jana Prokešová #exstarostka

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.