Farmářské trhy ve Středočeském kraji, kde najdete ty nejlepší?

A kam chodíte na dobroty vy?
Zdroj: Facebook, tržiště ve Dvoře
Zobrazit fotogalerii (3)
A kam chodíte na dobroty vy?

Ještě pár posledních týdnů si můžete užít tradiční české farmářské trhy. Na zimu bývají totiž uzavřené. Kam se ještě vydat? A které jsou nejlepší v kraji? 

reklama

Černošice

Pestrý sortiment od zeleniny, květin, ovoce, sazenic přes uzeniny, pečivo a mléčné výrobky po mošty, vína, maso a jiné dobroty od českých farmářů a výrobců. Trhy najdete na parkovišti blízko u ClubKina, a to až skoro do konce října - 24. 9., 8. 10., 22. 10.

Dobřichovice

Trhy se konají na prostranství u řeky Berounky pod dobřichovickým zámkem. Pořádá je město Dobřichovice.

Trh nabízí sezonní produkty z regionu i zahraniční  speciality, výpěstky ekologicky šetrného hospodaření a výrobky dle tradičních receptur. 

Přijďte si nakoupit sazeničky, bylinky, koření, ryby nebo olej, marmeládu či pečený čaj, ochutnat koláče, klobásy, sýry, dát si dobrou kávu či víno – tady se na vás těší každou lichou sobotu u zámku pod lípou. Termíny trhů 2016 začaly 14. května a pokračují každou lichou sobotu až do 5. října.

Věděli jste, že ti, kteří nechtějí na trhy osobně, mohou využít třeba dovoz? Potraviny od farmářů až do domu?

Pojizerské a Polabské farmářské trhy

Farmářské trhy umožňují nakoupit výrobky a výpěstky, které při cestě na stůl nebyly přepravovány tisíce kilometrů, ale vyrostly či byly vyprodukovány v naší zemi, co nejblíže místu, kde žijete.

Sezonní ovoce a zelenina na trhu nabízená byla obvykle ještě předcházející den na poli nebo na stromě.

Pěstitelé, chovatelé a prvovýrobci prodávající na těchto farmářských trzích nabízí kvalitní české a čerstvé potraviny.

Vaším výběrem potravin s dohledatelným původem podporujete české pěstitele, chovatele, prvovýrobce a šetříte životní prostředí. 

Za odměnu si můžete být jisti, že dostáváte skutečně kvalitní a čerstvé potraviny. Trhy vám zároveň umožňují prodat své přebytky za zahrádek či hospodářství.

Farmářské trhy v Mladé Boleslavi probíhají každý pátek v čase 7.30-13 hodin na Staroměstském náměstí a jsou organizovány pod záštitou města Mladá Boleslav. 

Mladoboleslavské trhy jsou specifické svou velmi širokou nabídkou čerstvé zeleniny a ovoce, většinou prodávané přímo pěstiteli. Můžete se zde setkat s odrůdami, které běžně nenajdete na pultech obchodů. Na každém trhu je kolem třiceti prodejců a kromě ovoce a zeleniny jsou zde mléčné výrobky, pečivo, uzeniny, masné výrobky, med, koření, rukodělné výrobky a další.

Nepravidelně zde najdete uzené a čerstvé ryby, marmelády, čatný, mošty a jiné lahůdky.

Farmářské trhy na Masarykově náměstí v Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi

jsou každou středu v čase 7-14 hodin (někteří prodejci zůstávají do 16) a v sobotu v čase 7.30-12 hod.

Široká nabídka čerstvého masa, uzenin, mléčných výrobků, ryb a rybích výrobků, pečiva, zeleniny, ovoce, sirupů a šťáv, sušené zeleniny a ovoce, knedlíků, medu, vína, koření, rukodělných výrobků naláká nejednoho zákazníka.

Přímo na trhu si můžete pochutnat na grilovaných kuřatech, vepřovém kolínku anebo si dát šálek lahodné kávy.

reklama
#pití #trh #farmářský trh #zelenina #regionální potraviny #jídlo #ovoce #farmářské trhy #potraviny

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.